Kuntuzja a udział w zawodach

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
kolcichy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Trenuję bieganie od początku roku. Przygotowuję się do Półmaratonu Poznańskiego wg planu z bieganie.pl do półmaratonu warszawskiego. 3 tygodnie temu złapałem kontuzję. Miałem tydzień przerwy. Po czym ruszyłem znów do boju. I mam pytanie. Z powodu przerwy max dystans jaki zrobiłem to 15km. Wg planu powinno być jeszcze 16 i tydzień później 18. Ominąłem te treningi. W zamian za to, w ciągu ostatnich 2 tygodni 2 razy przebiegłem po 10km i 6 razy po ok 5-8 km. Czy bez przebiegnięcia tych 16km i 18km dam radę za tydzień przebiec 21km?
Brak możliwości zrobienia tych 16km i 18km wynika z tego, że lekarz naklejał mi specjalne plastry, po których można było wystartować do treningu dopiero po 2-3 dniach. Więc miałem na treningi tylko czwartek, piątek, sobotę i niedzielę. Nie chciałem się przetrenować biegając intensywnie dzień po dniu - tym bardziej z lekką kontuzją.\
Bardzo proszę o radę, czy mam realne szanse na przebiegnięcie - zaznaczam, że nie jadę na wynik, tylko na sam fakt pokonania dystansu i samej frajdy udziału w imprezie.

Z góry dziękuję za opinie w sprawie.

Pozdrawiam
PKO
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dasz rade :)
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

Dasz radę. Przed pierwszym półmaratonem najdłuższy dystans, jaki zrobiłem na treningu, to 14 km. Też bezpośrednio przed miałem problemy ze zdrowiem, ale się udało. Gwarantuję, że nawet jak sił zacznie brakować, ta atmosfera Cię poniesie. Tylko uważaj, żeby nie poniosła za bardzo na początku.
Powodzenia w debiucie, na pewno będzie życiówka ;-)
Awatar użytkownika
kolcichy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super. Dzięki za słowa otuchy. I gratulację dla PIXOS życiówki w Warszawie dzisiaj.

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ