złamane palce

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Ira

Nieprzeczytany post

pewnego dnia po treningu 12km truchtem. zauważyłem następnego dnia że bolą mnie trzy środkowe palce u lewej nogi. między palcami lekkie takie zasinienie i spuchniecie podeszwy pod tymi trzema palcami. ogólnie nie wiem jak to się stało. może palce się za bardzo wygięły podczas treningu i się złamały albo może nadwyrężyły. ogólnie chodzić mogę ale jak postawię jakoś nie tak nogę czuć ten ból. minął prawie tydzień większych zmian nie widzę. wziąłem dzisiaj rozpuściłem altacet może coś pomoże nie wiem. czy lepiej iść od razu do lekarza chirurga? ogólnie nie mogę sobie pozwolić na przerwę w trenowaniu zostało mi tylko 3,5 miesiąca do bardzo ważnego dla mnie egzaminu. co powiecie na takie coś.
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hm no jeśli chcesz zobaczyć moje zdanie to proponowałbym jednak pójście do lekarza, kto jak kto, ale lekarz może tutaj najwięcej Ci powiedzieć. I uważaj podczas treningów, powrotu do zdrowia życzę ;)
Obrazek
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ira pisze:pewnego dnia po treningu 12km truchtem. zauważyłem następnego dnia że bolą mnie trzy środkowe palce u lewej nogi. między palcami lekkie takie zasinienie i spuchniecie podeszwy pod tymi trzema palcami. ogólnie nie wiem jak to się stało. może palce się za bardzo wygięły podczas treningu i się złamały albo może nadwyrężyły. ogólnie chodzić mogę ale jak postawię jakoś nie tak nogę czuć ten ból. minął prawie tydzień większych zmian nie widzę. wziąłem dzisiaj rozpuściłem altacet może coś pomoże nie wiem. czy lepiej iść od razu do lekarza chirurga? ogólnie nie mogę sobie pozwolić na przerwę w trenowaniu zostało mi tylko 3,5 miesiąca do bardzo ważnego dla mnie egzaminu. co powiecie na takie coś.
Mialem kiedyś złamane dwa palce u stopy - mały i czwarty - masakra chodzic nie mozna i boli jak cholera. Moze u Ciebie jakies przeciązenie?? ale chyba lepiej isc do ortopedy/ podiatry
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

To standardowe złamanie zmęczeniowe, proponuje iść do lekarza do gipsu i 14-30 dni porządnie zaleczyć a potem rehabilitacja.

pzodro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ