Achilles
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, biegnąc poczułem lekki ból Achillesa, ból nasilał się z każdym treningiem. Ciągłe go mroziłem. Odpocząłem 5 dni i znów ruszyłem, ból był na tyle mały ze biegałem. Teraz boli i przy poruszaniu czuć tak jakby skrzypnie. Co to może być za kontuzja? Biegać dalej?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Stanowczo nie biegać. Udać się do odpowiedniego lekarza bo urazy związane z achillesem niestety są nieprzyjemne...krzychu123 pisze:Witam, biegnąc poczułem lekki ból Achillesa, ból nasilał się z każdym treningiem. Ciągłe go mroziłem. Odpocząłem 5 dni i znów ruszyłem, ból był na tyle mały ze biegałem. Teraz boli i przy poruszaniu czuć tak jakby skrzypnie. Co to może być za kontuzja? Biegać dalej?
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Skrzypienie achillesa zwykle jest objawem ostrego stanu zapalnego. ŻADNEGO BIEGANIA. Do ortopedy sportowego jak najszybciej. W międzyczasie na pewno smarowidła nie zaszkodzą.
-
- Wyga
Byłem powiedział: "Smarować, mrozić i biegać można" Był to lekarz sportowy, ortopeda.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No to dziwne, bo jeśli skrzypi ścięgno to raczej biegać nie powinno się. To przynajmniej opinie specjalistów u których ja bywałem a kilku znam 

-
- Wyga
To jest jedynie skrzypienie, żadnego bólu, zawijam sobie w bandaż elastyczny i kupiłem dodatkowo podpiętki. Dziś biegając 15 km nie czułem żadnego bólu.