Problem z doborem obuwia

blejtram11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam...biegać zacząłem od niedawna...nadszedł czas na zakup lepszych butków...ale mam problem...
szeroka stopa... więc tak...rozmiar 42.5 jest rozmiarem w którym moje palce mają jeszcze około 1cm luzu ale są za ciasne w śródstopiu..optymalny rozmiar to 43.5 ale to już 1.5 cm luzu dla palców.. proszę więc o pomoc w doborze obuwia...interesują mnie butki asics... i czy ta wolna przestrzeń nie jest za duża... i jak jest u was??
z góry dziękuje za odpowiedzi
PKO
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Wczoraj rozmawiałem z kumplem , który biega w asics'ach i mówił, że podobno ta firma tak ma ,ze są dość wąskie. Ja biegam w Lunarach 2 i te są moim zdaniem dość szerokie , nawet powiedziałbym,ze troszkę kapciowate. Może przymierz jakieś buty z Nike,dla porównania.
Run Forrest, RUN!!
Alisterek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja biegam w asics 2150. Są dopasowane a uważam, że mam szeroką stopę. Nikt przez internet nie dobierze Ci butów. Najlepsza wg mnie opcja to osobista przymiarka. Założysz kilka różnych par, przebiegniesz się w nich nawet tych parę metrów po sklepie i sam określisz w jakich butach Twoja stopa czuje się najlepiej.
col
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: będzie 27.03.2011
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja też mam szeroką stopę i jak chcę kupić jakieś buciki to zawsze odbijam się od ich szerokości . Mierz różne modele różnych producentów (mam różne : nike, adidasy, new balance, mizuno) na pewno dopasujesz sobie porządne buciki. New Balans zaskoczył mnie tym że jak chciałem kupić sobie buty z gore-texem to okazało się ze mają podwójne rozmiary z szerokości (czyli np. 43 jest i węższe i szersze). Na pewno nie stanowi to tak wielkiego problemu jak się wydaje
Ludzie dzielą się na tych, co kochają bieganie i tych, co jeszcze nie wiedzą, że kochają bieganie.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

blejtram11 pisze:Witam...biegać zacząłem od niedawna...nadszedł czas na zakup lepszych butków...ale mam problem...
szeroka stopa... więc tak...rozmiar 42.5 jest rozmiarem w którym moje palce mają jeszcze około 1cm luzu ale są za ciasne w śródstopiu..optymalny rozmiar to 43.5 ale to już 1.5 cm luzu dla palców.. proszę więc o pomoc w doborze obuwia...interesują mnie butki asics... i czy ta wolna przestrzeń nie jest za duża... i jak jest u was??
z góry dziękuje za odpowiedzi
Kup trzewiki New Balance gdzie są rozmiary na długość i szerokość - i po problemie.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ