Jak poprawić tempo, 100,200,300m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
schiber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czesc, biegam na 100, 200 i 300m , ale przy koncowkach tych biegow (szczegolnie na 200 i 300m) chce przyspieszac ale nogi jakby nie mogą, nie mam juz w nich sił, kondycyjnie to wytrzumuje ale nie moge utrzymać tego tempa. jak moge to poprawić? ( jeśli wiecie wgl o co mi chodzi)
pozdro
PKO
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mięśnie zaczynają się zakwaszać, nogi z ołowiu, praca, praca i jeszcze raz praca, robienie dłużysz treningów tempowych (odcinki 500 m) pozwoli ci to zwiększyć tolerancję organizmu na kwas mlekowy, ale taka jest charakterystyka 300-400 m na końcu nie masz siły ciągnąć, przy dobrym wytrenowaniu na 200 m nie powinno to być z byt bardzo uciążliwe, jednak powinieneś poczuć że dostałeś po dupie.
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
szefo141
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak mozna zwiekszyc odcinki, ale koncowka bierze sie z siły biegowej, wiec ja bym dolozyl podbiegi, skipy, wieloskoki, podskoki. No i oczywiscie silownie, ale bardziej nastawiona na wytrzymalosc niz na sile ciezka.
schiber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

biegałem juz odcinki tempowe po 4x 60m, 2x80m 2x120m i raz 200m. tylko ze wtedy zaczyna mi brakowac siły kondycyjnie a nogi dają rade;/
Skipy robie z gumą, ale nie robie wieloskoków, podskoków i podbiegów. czy moglibyscie opisać mi te podskoki i podbiegi? bo nie wiem na czym to polega, i chociaz troche rozpisac po ile serii tego robic;p
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ