Trening do półmaratonu pytanie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Celem treningu nie jest wyczerpywanie zasobów glikogenu zły tok rozumowania.

Powiem jeszcze inaczej ty napiszesz że robisz 35 km wybiegania bez dostarczania pozywienia ( energii ) i co teraz amator co to czyta bedzie robił tak samo.

Tompoz
Tompoz
PKO
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Celem treningu nie jest wyczerpywanie zasobów glikogenu zły tok rozumowania.

Powiem jeszcze inaczej ty napiszesz że robisz 35 km wybiegania bez dostarczania pozywienia ( energii ) i co teraz amator co to czyta bedzie robił tak samo.

Tompoz
Ja jestem amatorem.
Gdzie napisałem, że celem treningu jest wyczerpywanie zasobów glikogenu ?
Celem treningu jest zwiększenie wydolności organizmu.
Wyczerpanie glikogenu następuje w czasie treningu.
Mylisz i mieszasz ze sobą wiele pojęć. Nie wiesz co to superkompensacja.
Nie dogadamy się.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sam napisałeś ze celem treningu jest spalanie glikogenu co juz sie wycofujesz z swych pogladów. A nie rozumiem pojęcia superkompensacji................................... śmiech na sali poszedł wielkim echem.

Jesteś widze standartowym przypadkiem kogoś co jak mysli że ma duz VO 2 max. to ma pojęcie o medotyce treningu wytrzymalościowego.

Mam propozycje na dobry poczatek by twa wiedze ułozyc to przeczytaj sobie książkę profesora górskiego na początek.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Sam napisałeś ze celem treningu jest spalanie glikogenu co juz sie wycofujesz z swych pogladów. A nie rozumiem pojęcia superkompensacji................................... śmiech na sali poszedł wielkim echem.

Jesteś widze standartowym przypadkiem kogoś co jak mysli że ma duz VO 2 max. to ma pojęcie o medotyce treningu wytrzymalościowego.

Mam propozycje na dobry poczatek by twa wiedze ułozyc to przeczytaj sobie książkę profesora górskiego na początek.

Tompoz
Gdzie napisałem, że celem treningu jest spalanie glikogenu. Zacytuj !
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cytat

Moim zdaniem głębsze wyczerpanie zapasów energetycznych w trakcie treningu pozwala na późniejsze zregenerowanie go w większej ilości. Powtarzam to jest moje zdanie, rozumiem, że ty masz inne.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:cytat

Moim zdaniem głębsze wyczerpanie zapasów energetycznych w trakcie treningu pozwala na późniejsze zregenerowanie go w większej ilości. Powtarzam to jest moje zdanie, rozumiem, że ty masz inne.

Tompoz
Jeszcze raz proszę :
Gdzie napisałem, że celem treningu jest spalanie glikogenu. Zacytuj !
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cytat

Ja odpowiadając koledze na jego pytanie związane z treningiem, stwierdziłem, troche upraszczając, że jednym z celów tego treningu jest spalenie glikogenu, po to aby organizm mógł go w okresie odpoczynku ( odżywianie, regeneracja) odbudować w większej ilości
Tompoz
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wkładasz mi w usta słowa, których nie wypowiedziałem. Następnie interpretujesz po swojemu coś czego nie wypowiedziałem . Potem obrażasz i wyśmiewasz, a z Twoich wypowiedzi wynika, że wiedza i pojęcia, którymi się posługujesz są płytkie.
Doświadczenia biegowego nie masz żadnego. Trenerskiego pewnie też.
Jesteś czynnym politykiem ?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, 11:53 przez lubusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:cytat

Ja odpowiadając koledze na jego pytanie związane z treningiem, stwierdziłem, troche upraszczając, że jednym z celów tego treningu jest spalenie glikogenu, po to aby organizm mógł go w okresie odpoczynku ( odżywianie, regeneracja) odbudować w większej ilości
Nie umiesz czytać !
Napisałem, że jednym z celów...
Napisałem, że upraszczając...
Tu masz pełen cytat napisany wcześniej:
cyt.
Jednym z celów treningu, szczególnie długodystansowców jest poprawienie sprawności przemian energetycznych. Organizm w czasie wysiłku czerpie w pierwszej kolejności energię ze źródeł, które są dla niego najłatwiej dostępne ( glikogen w mięśniach)

Tego już nie widziałeś, czy zapomniałeś ?
Czytałeś co to jest wydolność i od czego zależy ?
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. doświadczenie biegowe mam, to że biegam powoli to świadczy że mam niski poziom VO 2 max. a nie że nie mam wiedzy i doświadczenia w zakresie medotyki treningu wytryzmałosciowego w tym metodyki treningu biegowego. Oczywiście najwieksze więdze posiadam w zakresie medotyki treningu kolarskiego, ale na to forum trafilem w roku 2003 by interdyscyplinarnie budować doświadczenie w zakresie medotyki treningu kolarskiego poprzez m.in. doświadczenia biegaczy. swego czasu spiknięci przez ze mnie jeden z trenerów chodu trenujących bardzo zdolnych juniorów rozmawiał z kolarzem Mastersem na szosie posiadajacym wiedze w zakresie sterowania treningiem kolarskim poprzez pomiar mocy.

Reasumując na wybieganiu 35 km trzeba jeśc czy to ci się podoba czy nie.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:1. doświadczenie biegowe mam, to że biegam powoli to świadczy że mam niski poziom VO 2 max

Tompoz

Ja myślę, że dlatego wolno, bo jesteś za gruby !
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ