Trening do półmaratonu pytanie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Celem treningu nie jest wyczerpywanie zasobów glikogenu zły tok rozumowania.
Powiem jeszcze inaczej ty napiszesz że robisz 35 km wybiegania bez dostarczania pozywienia ( energii ) i co teraz amator co to czyta bedzie robił tak samo.
Tompoz
Powiem jeszcze inaczej ty napiszesz że robisz 35 km wybiegania bez dostarczania pozywienia ( energii ) i co teraz amator co to czyta bedzie robił tak samo.
Tompoz
Tompoz
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:20:14
Ja jestem amatorem.tompoz pisze:Celem treningu nie jest wyczerpywanie zasobów glikogenu zły tok rozumowania.
Tompoz
Gdzie napisałem, że celem treningu jest wyczerpywanie zasobów glikogenu ?
Celem treningu jest zwiększenie wydolności organizmu.
Wyczerpanie glikogenu następuje w czasie treningu.
Mylisz i mieszasz ze sobą wiele pojęć. Nie wiesz co to superkompensacja.
Nie dogadamy się.
-
- Zaprawiony W Bojach
Sam napisałeś ze celem treningu jest spalanie glikogenu co juz sie wycofujesz z swych pogladów. A nie rozumiem pojęcia superkompensacji................................... śmiech na sali poszedł wielkim echem.
Jesteś widze standartowym przypadkiem kogoś co jak mysli że ma duz VO 2 max. to ma pojęcie o medotyce treningu wytrzymalościowego.
Mam propozycje na dobry poczatek by twa wiedze ułozyc to przeczytaj sobie książkę profesora górskiego na początek.
Tompoz
Jesteś widze standartowym przypadkiem kogoś co jak mysli że ma duz VO 2 max. to ma pojęcie o medotyce treningu wytrzymalościowego.
Mam propozycje na dobry poczatek by twa wiedze ułozyc to przeczytaj sobie książkę profesora górskiego na początek.
Tompoz
Tompoz
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
Gdzie napisałem, że celem treningu jest spalanie glikogenu. Zacytuj !tompoz pisze:Sam napisałeś ze celem treningu jest spalanie glikogenu co juz sie wycofujesz z swych pogladów. A nie rozumiem pojęcia superkompensacji................................... śmiech na sali poszedł wielkim echem.
Tompoz
-
- Zaprawiony W Bojach
cytat
Moim zdaniem głębsze wyczerpanie zapasów energetycznych w trakcie treningu pozwala na późniejsze zregenerowanie go w większej ilości. Powtarzam to jest moje zdanie, rozumiem, że ty masz inne.
Tompoz
Moim zdaniem głębsze wyczerpanie zapasów energetycznych w trakcie treningu pozwala na późniejsze zregenerowanie go w większej ilości. Powtarzam to jest moje zdanie, rozumiem, że ty masz inne.
Tompoz
Tompoz
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze raz proszę :tompoz pisze:cytat
Tompoz
Gdzie napisałem, że celem treningu jest spalanie glikogenu. Zacytuj !
-
- Zaprawiony W Bojach
cytat
Ja odpowiadając koledze na jego pytanie związane z treningiem, stwierdziłem, troche upraszczając, że jednym z celów tego treningu jest spalenie glikogenu, po to aby organizm mógł go w okresie odpoczynku ( odżywianie, regeneracja) odbudować w większej ilości
Ja odpowiadając koledze na jego pytanie związane z treningiem, stwierdziłem, troche upraszczając, że jednym z celów tego treningu jest spalenie glikogenu, po to aby organizm mógł go w okresie odpoczynku ( odżywianie, regeneracja) odbudować w większej ilości
Tompoz
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
Wkładasz mi w usta słowa, których nie wypowiedziałem. Następnie interpretujesz po swojemu coś czego nie wypowiedziałem . Potem obrażasz i wyśmiewasz, a z Twoich wypowiedzi wynika, że wiedza i pojęcia, którymi się posługujesz są płytkie.
Doświadczenia biegowego nie masz żadnego. Trenerskiego pewnie też.
Jesteś czynnym politykiem ?
Doświadczenia biegowego nie masz żadnego. Trenerskiego pewnie też.
Jesteś czynnym politykiem ?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, 11:53 przez lubusz, łącznie zmieniany 1 raz.
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
Nie umiesz czytać !tompoz pisze:cytat
Napisałem, że jednym z celów...
Napisałem, że upraszczając...
Tu masz pełen cytat napisany wcześniej:
cyt.
Jednym z celów treningu, szczególnie długodystansowców jest poprawienie sprawności przemian energetycznych. Organizm w czasie wysiłku czerpie w pierwszej kolejności energię ze źródeł, które są dla niego najłatwiej dostępne ( glikogen w mięśniach)
Tego już nie widziałeś, czy zapomniałeś ?
Czytałeś co to jest wydolność i od czego zależy ?
-
- Zaprawiony W Bojach
1. doświadczenie biegowe mam, to że biegam powoli to świadczy że mam niski poziom VO 2 max. a nie że nie mam wiedzy i doświadczenia w zakresie medotyki treningu wytryzmałosciowego w tym metodyki treningu biegowego. Oczywiście najwieksze więdze posiadam w zakresie medotyki treningu kolarskiego, ale na to forum trafilem w roku 2003 by interdyscyplinarnie budować doświadczenie w zakresie medotyki treningu kolarskiego poprzez m.in. doświadczenia biegaczy. swego czasu spiknięci przez ze mnie jeden z trenerów chodu trenujących bardzo zdolnych juniorów rozmawiał z kolarzem Mastersem na szosie posiadajacym wiedze w zakresie sterowania treningiem kolarskim poprzez pomiar mocy.
Reasumując na wybieganiu 35 km trzeba jeśc czy to ci się podoba czy nie.
Tompoz
Reasumując na wybieganiu 35 km trzeba jeśc czy to ci się podoba czy nie.
Tompoz
Tompoz
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
tompoz pisze:1. doświadczenie biegowe mam, to że biegam powoli to świadczy że mam niski poziom VO 2 max
Tompoz
Ja myślę, że dlatego wolno, bo jesteś za gruby !