Kupiłem wczoraj "zegareczek" i podobno wszytko jest aktualne tak wyświetal w kompie po podłaczeniu i sychronizacji ze strona GarminaAkiTigra pisze:To jeszcze pytanie czy masz aktualny firmware w garminie?amroz pisze:nie grzecznie czekałem no może się przedłem 20m. Czy telefon mógł przeszkadzać?AkiTigra pisze:Biegłeś pod rondem?
Odpaliłeś Garmina i poczekałeś aż się zafixuje czy od razu bieg?
Pozdrawiam
Czy wogóle ktoś biegał i rozmawial przez telefon???
Czy to było odpalenie po dłuższym wyłączniu?
Czasem są dni że garmin łapie fixa w 20-30 sekund a czasem to i 2-3 minuty potrafi myśleć. Szybciej złapie na otwartym terenie niż między blokami.
Teraz mam 310 ale wczesniej miałem edga 305 i 705 a wczesniej Viste i na początku treningu czasem latałem po osiedlu z predkościami ok 80km/h przenikając budynki. Teraz przed treningiem jak się ubieram włączam garmina i kłade na oknie. Zafixuje się porządnie i w zasadzie od początku treningu mam stabilną pozycję.
Możesz sprawdzić dokładność pozycji w menu w info o satelitach. Międy budynkami czasem potrafi spaść do np 12m ale generalnie ma dokładność ok 3-4m.
Telefon raczej nie zakłóca gps, ja czasem gadam w czasie biegu i nie widzę różnicy w wynikach.
SportTracks - Pomoc.
- amroz
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- amroz
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Z bieganiem po "prostej" to znaczy żebiegne np. po chodniku a nie po blakach jezeli cjodzi o rondo to chciałem zwrócić uwage na to ze nie biegałem po nim. Wiec czytaj ze zrozumieniem "tekst" a nie czepiasz sie słówek!