pulsometr na gwiazdke
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam chciałbym prosic was o pomoc w wyborze pulsometru cena do około 450 zł może być trochę więcej. jak czytałem tematy to najczęsciej ludzie mówili o garminie lub polarze . jestem początkującym biegaczem tak od 2 mięsiecy ale kondycje mam gdyz trenowałem w klubie piłkarskim. zastanawiam się nad kupnem pulsometru gdyż coraz częsciej narzucam sobie zbyt wysokie tempo i nie mogę przebiec narzuconych sobie km . z góry dzięki za pomoc
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
ja polecam firme garmin,poniewaz sam taki sprzet mam. Obydwie firmy sa jednymi z najlepszych na rynku i naprawde sie spisuja. Moj sprzet nigdy sie niegubi wszedzie gdzie biegalem kazda trase pokazal,do tego bardzo duzo danych i duzo ustawien wlasnie dla biegacz.Jak kupic to cos gps cos z rodziny Forerunner np 110 lub 205 ,mozesz dolozyc i kupic 305 jest naprawde dobry taki uzywam,na mrozie deszczu zawsze ok
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli nie zależy Ci na GPS to ja gorąco polecam Garmin FR 60 HR/FP - cena w warszawskim Azymucie 530zł. Funkcje pulsometru takie same jak we wszystkich garminach, a footpod lepiej moim zdaniem nadaje się do kontroli tempa niż gps, szczególnie przy krótkich akcentach.
-
- Zaprawiony W Bojach
Foodpod przy zróznicowanym mocno terenie i przy zmianach tempa nigdy nie dorówna dokładnością gps-owi. Moja 305 przy dystansie 10000m pokazuje 20-40m przekłamania, często mniej, a i te róznice wynikają z tego, że człowiek nie biegnie cały czas po równej linii prostej.kisio pisze:Jeśli nie zależy Ci na GPS to ja gorąco polecam Garmin FR 60 HR/FP - cena w warszawskim Azymucie 530zł. Funkcje pulsometru takie same jak we wszystkich garminach, a footpod lepiej moim zdaniem nadaje się do kontroli tempa niż gps, szczególnie przy krótkich akcentach.
pozdro
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Rozgrzewający Się
zdecyduje się chyba na Garmin FR 60 HR/FP i mam jeszcze pytanie co do footpada lepiej od razu go kupić czy jęsli można oddzielnie co taniej i co mi daje ten footpad troche czytałem na ten temat ale nie zakapowałem jaką funkcję odbierze mojemu zegarkowi footpad i czy zegarek będzie mi pokazywać wyniki z footpada
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15266
tu kolego jest opis tez fajny wazne bys byl zadowolony na dluzej niz pol roku,pozdrawiam
tu kolego jest opis tez fajny wazne bys byl zadowolony na dluzej niz pol roku,pozdrawiam
- pixos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:42
- Życiówka w maratonie: 3:58
fajnie, tylko chciałbym poznać relacje osoby używającej jednocześnie np. F305 i FootPoda. Bo czytające ten artykuł: http://www.dcrainmaker.com/2010/01/how- ... armin.html, mam wątpliwości, czy ma to sens. Autor, który dość dobrze orientuje sie w sprzęcie garmina, wyraźnie sugeruje, żeby wyłączyć w zegarku GPS, jeśli podłączy się do niego FP.spid3r pisze:ale do zegarka z gps'em również można dokupić footpad [jakieś tam koszty będą] ale będzie wtedy 2in1, zwiększona możliwość korzystania z zegarkaRaul7 pisze:również polecam 60 mam już rok i nie zamienia jej na GPS nigdy w życiu!
ja tak mówiłem, jak kupiłem N95po kilku latach zdanie zmieniłem
Tylko nie do końca rozumiem, czy dotyczy to też biegania w terenie? Bo w artykule chodzi o bieganie pod dachem. Ciekawe, czy ktoś biegał w terenie z włączonym GPS i FP jednocześnie?
- CríostóirSweeney
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 03:56:13
Po pierwsze w zestawie chyba taniej. Po drugie dzięki FP możesz mierzyć odległość na zewnątrz jak również na bieżni mechanicznej na siłowni-GPS tego już nie zrobi. Po trzecie masz wiedzę na temat kadencji, która moim zdaniem jest bardzo ważna przy treningach. A to że FP będzie ci pokazywał 20-50 metrów więcej czy mniej w porównaniu do GPS to chyba nie ma tak wielkiej szkody dla treningu, a w kieszeni będziesz miał kilka złotych.smerf111 pisze:zdecyduje się chyba na Garmin FR 60 HR/FP i mam jeszcze pytanie co do footpada lepiej od razu go kupić czy jęsli można oddzielnie co taniej i co mi daje ten footpad troche czytałem na ten temat ale nie zakapowałem jaką funkcję odbierze mojemu zegarkowi footpad i czy zegarek będzie mi pokazywać wyniki z footpada
Też niedawno zakupiłem FR 60 i jestem zadowolony z zakupu - nie żałuję:)
pozdro