Konkretne pierwsze buty, supinator , szeroka stopa, zima

ciastek991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, w lipcu mam test na 1000m do którego chcę przygotować się jak najlepiej dlatego zaczynam bieganie już teraz. ( w zimie rozbieganie , a od marca/kwietnia konkretny plan pod 1000m)
Dlatego potrzebuję butów które posłużą mi w zimie , jak i na wiosnę ,więc z goretexem ( na lato pewnie kupię coś przewiewnego) .
Kilka inf o mnie:
wzrost: 183cm
waga: 85kg - w planach mam zrzucenie kilku kg do lipca, powiedzmy do około 76-78kg.
szeroka stopa, supinująca ( na podstawie scierania butów) , podbicie normalne wg tej strony http://www.asics.pl/running/knowledge/d ... -na-mokro/
Biegać mam zamiar po chodnikach, asfalcie i równych sciezkach w parku (żadne tam korzenie , wertepy, dołki i koleiny ), zarówno po odsnieżonych jak i nieodśnieżonych czy też ubitych,wyślizganych trasach.
Budżet to max 450zł. Najbliższe większe miasto gdzie mogę kupić to Kraków.
Jak dotąd w oczy rzuciły mi się Nike Pegasus + 27 GTX - tyle że znalazłem kilka komentarzy ludzi którzy nie polecają ich "szerokostopowcom" , a także to , że poduszka gazowa Nike Air Zoom na poziomie pięty jest przeznaczona dla ludzi ważących max 78 kg. Więc zostaje Nike Pegasus + 26 GTX , gdzie jest poduszka gazowa Nike Air na całej długości stopy , tyle czy tam jest rozwiązany problem z szeroką stopą ?
Ile w tym wszystkim prawdy i jakie buty mi polecicie ?
Z góry dzięki wszystkim za odp.
Darek
PKO
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Idź do sklepu i przymierz, a nie gadanie bedziesz słuchał...
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
ciastek991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

właśnie chcę tu wybrać kilka modeli które zapisze na kartce i pojadę z tym do Krk przymierzać.
ciastek991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Setek odpowiedzi nie było... ;D
Kupiłem Nike Pegasus + 27 GTX, przyjdą za 3-5 dni to pobiegam (narazie tylko mierzyłem w sklepie).
Zobaczymy czy był to dobry wybór dla mnie :D jak coś to rzuce ogłoszenie o sprzedaży :D:D:D haha
col
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: będzie 27.03.2011
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szkoda że nie dogadaliśmy się. Ja 4 dni temu kupiłem New Balance MT910 GT krótki opis pierwszych wrażeń tu : http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=20521 też szukałem na zimę, gore-tex i szerokie. Jak pobiegasz to napisz może komuś się przyda.
Ludzie dzielą się na tych, co kochają bieganie i tych, co jeszcze nie wiedzą, że kochają bieganie.
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Daj znać jak się sprawują te Pegasusy 27. Tez miałem je zakupić , ale zrezygnowałem z powodu bieżnika(który wydaje mi się za delikatny na śnieg, mokrą trawę i błoto , a głównie na takie nawierzchnie chciałem gore tex)i upijały mnie tuż nad palcami przy każdym kroku(to na pewno już indywidualna sprawa każdej osoby). Jak możesz to napisz jak się sprawdzają w praktyce.
Pozdrawiam!
Run Forrest, RUN!!
ciastek991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem już po pierwszych bieganiach, buty sprawują się dobrze.
Przy bieganiu po polnej drodze w w bardzo mokrym śniegu (kryjącego 80% buta) przez 40 minut w skarpecie biegowej z coolmaxem przy temp od 0 do -5stopni:
-komfort biegu przy takiej temp : 5 - nic nie bolało , było optymalnie ciepło
-odprowadzanie wilgoci : 4 - stopa lekko wilgotna,but od wewnątrz również ( jestem osobą która poci się bardzo,bardzo ;) Jak znacie kogoś takiego to pomnóżcie razy 2 i wtedy wyjdę ja:D)
-trzymanie stopy: 5 - pare poślizgów było ,żadnych konsekwencji
-przyczepność: 3 - lód -wiadomo, tylko łyżwy coś poradzą, no i może buty z kolcami ;) te sa raczej przeznaczone na asfalt, mokry asfalt lub średnio ubity śnieg. Błoto, byłoby ciężko...

Ogólnie dobrze mi się w nich biega, ale to dopiero początek, jak zauważę coś nowego to napisze;)
Jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem ;)
Wesołych Świąt :)
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam Pegasusy 26, właściwie z 27 różnią się amortyzacją. Jeżeli chcesz buty z Gore-Texem to mają jeszcze większy bieżnik, a nawet na tym normalnym przyczepność jest całkiem okej. Testowałem je właściwie na wszystkich rodzajach nawierzchni, oprócz błota.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ