Cześć, dziś rano obudziłem się z mocnym bólem głowy, ale nie takim normalny. Występuje on po prawej stronie z tyłu głowy. Właściwie to jest on na szyi na wysokości barków, nieco wyżej. Calutki dzień mi dokucza. Nie ćwiczyłem wczoraj nic poza 11km biegu tempem 5:17/km. Z czego pamiętam to pod koniec barki nieco pobolewały ale to chyba od 55 minut w jednym ułożeniu, trochę je "przeciągłem" w biegu i było dobrze. Ból pojawił się dopiero rano, możliwe, że jakoś źle spałem, ale dość mocno boli i nie mogę obrócić głowy w prawo, zbyt boli w pewnym momencie i może któryś z biegaczy miał już taki problem . Jakieś sugestie?
Pozdrawiam
"Cause sometimes you just feel tired.
You feel weak and when you feel weak you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you, you gotta find that inner strength" "Eminem" http://www.kris.etnografia.pl/
Problemem może tu być twoja technika biegu a bliżej, źle ułożone ramiona. Prawdopodobnie przeciążyłeś mięsień czworoboczny. Czasami się tak zdarza, że ból promieniuje także na głowę.
Połóż się na plecach głowę odchyl trochę do tyłu-tak aby mięśnie szyi były rozluźnione i masuj obolałe miejsce 2-3 razy dziennie. Też możesz wspomagać się po masażu zimnymi okładami.
Poszukaj w internecie o prawidłowej postawie podczas biegania, lub zapytaj się uprzejmie yacool'a. Następnie się nagraj i zobacz co możesz poprawić. Taka mała rada, pamiętaj aby podczas biegu ramiona zawsze były ułożone w dół od uszu, nigdy nie podciągaj ich pod uszy.
Ok dzięki, 2 dni odpuściłem i nie trenowałem, ból jeszcze dziś rano był odczuwalny. Postanowiłem w końcu pobiec, faktycznie podczas biegu czułem w okolicy barkowej nawet nie ból, ale takie uczucie jakby obciążenia przez początkowe kilometry, ale potem przeszło i teraz już bólu nie czuje, ale zobaczymy co będzie jutro. Postaram się ogarnąć te ręce podczas biegu i dam znać. A w razie nawrotu nie zapomnę o masażach.
"Cause sometimes you just feel tired.
You feel weak and when you feel weak you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you, you gotta find that inner strength" "Eminem" http://www.kris.etnografia.pl/