DLACZEGO BUTY BIEGOWE są takie drogie w pl
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Liczę ze jesli ktos by się zdecydował to nawiaze z nim jakiś kontakt emailowy albo telefoniczny szczegóły można dogadać ja nikogo nie namawiam tylkowpolsce ostro przeplacacie dosłownie na wszystkim i do tego zarobki są kiepskie , wcale to bieganie nie wyglada tak tanio w Polsce zwłaszcza zima fajnie jest mieć termiczne ubrania które trzymają wilgoć z dala od ciała i kurtkę leciutka która nie przepuszczają wiatru a jednocześnie się w niej niezagotujecie biegnac
ale takie ciuchy kosztują majątek w pl ostatnio kupiłem sobie tights saucony na temperatury od 5 do -15 Celsjusza za 110zl w przeliczeniu na polskie zlotoweczki:)

Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
-
- Zaprawiony W Bojach
Po ile jest w pl?439 a ty chcesz je za 100zl coś się chyba nie zrozumielismy ja je mogę tobie załatwić za 345:)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Dyskutant
Respect
, mnie by się nie chciało w to bawić, chociaż za każdym razem jak jestem na zakupach sportowych się zastanawiam jak to działa, że różnice w cenach są aż takie np. za swoje buty zapłaciłam z taxem dokładnie połowę ich ceny w Polsce i już teraz oszczędzam na następne bo wracam do kraju jutro
pozdrawiam

MaMa DzIęCiOłA
-
- Dyskutant
jak to działa? A bardzo prosto. Polscy przedsiębiorcy dają marżę np. 200% i są zadowoleni jak sprzedadzą 50 produktów w wysokiej cenie, bo i tak ktoś to kupi. Im nie potrzeba marży 50% i powiedzmy 500, które kupią. Zarobią swoje a więcej nie chcą. Tak bywa :/ A w USA pieniądz robi pieniądz, im niższa cena tym więcej ludzi kupi tym więcej zarobię, plus ogromna konkurencja. W Polsce to by nam się przydał dobry zdrowy bunt konsumencki. I firma bankrutuje. Ale namów tu kogoś 

- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ogólnie pomysł jest spoko. Sam nigdy nic ze Stanów nie kupowałem, ale znajomi coś tam zamawiali (chyba nawet kompy) i rzeczywiście dobrze na tym wychodzili 
Teraz mój brat przeprowadza się do USA, do Seattle, więc może złożę u niego jakieś "zamówienie"
Myślę, że tak "rodzinnie/koleżeńsko" to ma rację bytu, ale jeżeli ktoś chciałby na tym robić interes to ceny też nie będą aż tak konkurencyjne. Nie będziesz w końcu sprzedawał na setki egzemplarzy, a przy mniejszej ilości też będzie trzeba naliczyć sobie większą marże, bo za kilka dolarów nikomu nie będzie chciało się ganiać.
Pozdrawiam
Paweł

Teraz mój brat przeprowadza się do USA, do Seattle, więc może złożę u niego jakieś "zamówienie"

Myślę, że tak "rodzinnie/koleżeńsko" to ma rację bytu, ale jeżeli ktoś chciałby na tym robić interes to ceny też nie będą aż tak konkurencyjne. Nie będziesz w końcu sprzedawał na setki egzemplarzy, a przy mniejszej ilości też będzie trzeba naliczyć sobie większą marże, bo za kilka dolarów nikomu nie będzie chciało się ganiać.
Pozdrawiam
Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM

-
- Zaprawiony W Bojach
Trzeba patrzeć szerzej kilka dolarów na jednej rzeczy to sporo jak ich sprzedaż 100 albo 300 w miesiącu to coś tam zarobisz nie bedą to kosmiczne sumy ale taki dodatek do życia , ja pracuje na dwie prace tutaj od 8 do 21 ale jeszcze mógł bym się zając małym handelkiem kwestia zaufania dogadania i ubicia interesu sam mieszkałem długi czas w Polsce i wien jak jest tam tez konczylem studia wiem jaka odzież jest droga w pl tutaj powiem tak czasem nie chciało mu się w lato robić prania szedlem i kupowałem sobie spodenki koszulki biegowe ot tak jak się dobrze trafi można kupić koszulkę np adidasa albo Nike za 10$ to jest 30zl
)))

Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
Trochę przesadzacie... Regularnie kupuję ciuchy biegowe znanych marek w Polsce i przy odrobinie sprytu i samozaparcia eleganckie rzeczy można wyhaczyć za niewielki sumy.
Polecam (mieszczuchom) sklep TkMaxx - ile rzeczy już tam kupiłem w znakomitych cenach...
Polecam (mieszczuchom) sklep TkMaxx - ile rzeczy już tam kupiłem w znakomitych cenach...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
no i gdzie ta pazerność polskich sprzedawców? jak doliczą vat to cena wyjdzie jak w Polsce a jak przyjdzie reklamować?Ciawaraz pisze:Po ile jest w pl?439 a ty chcesz je za 100zl coś się chyba nie zrozumielismy ja je mogę tobie załatwić za 345:)
sam kupuje sporo w usa i tak rózowo jeśli chodzi o ceny nie jest - jedynie na wyprzedażach jest bardzo tanio - w normalnych przypadkach ceny niższe niż w Polsce ale nieopłacalne jeśli chodzi o zakup i transport
-
- Zaprawiony W Bojach
Gasper transport to groszowe sprawy naprawdę jesli chodzi o reklamacje to fakt trzeba by było je przysłać tutaj i tu z reklamacja nie ma problemu,zreszta każdy robi jak uważa można przeplacac w Polsce albo robić zakupy sprytniej w życiu bym nie dał za buty w Polsce 500 zł albo za koszulkę 120 lub kurtkę 450 bez przesady!;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
No i gitara.Ciawaraz pisze: w życiu bym nie dał za buty w Polsce 500 zł albo za koszulkę 120 lub kurtkę 450 bez przesady!;)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
wysyłka do USA butów to 100 zł jak nic... co do butów za 500zł - też takich nie kupuje, i to najczęściej dlatego, że nie nadają sie do biegania...Ciawaraz pisze:Gasper transport to groszowe sprawy naprawdę jesli chodzi o reklamacje to fakt trzeba by było je przysłać tutaj i tu z reklamacja nie ma problemu,zreszta każdy robi jak uważa można przeplacac w Polsce albo robić zakupy sprytniej w życiu bym nie dał za buty w Polsce 500 zł albo za koszulkę 120 lub kurtkę 450 bez przesady!;)
-
- Zaprawiony W Bojach
Qba ma rację, poza sezonem, jeśli chodzi o bieganie, często są ciekawe wyprzedaże. Sam staram się kupować buty w okolicach grudnia. W zeszłym roku kupiłem Asics 2140 za 219, gdybym jeszcze poczekał ze dwa tygodnie, były po 200. To w Intersporcie. Jakiś czas potem w Decathlonie były topowe Kayano po 199, które normalnie są kosmicznie drogie, swoją drogą do dzisiaj żałuję, że na zapas nie kupiłem. Także przy odrobinie cierpliwości i śledzenia rynku nie jest tak tragicznie. Chociaż w USA jest normą to co u nas wymaga wyżej wspomnianego wysiłku.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
A ja przedwczoraj kupiłem takie butki do biegania:

(Brooks Mach 11) za 25$ (+18$ przesyłka z USA do PL).
W tej samej paczce płyną jeszcze Nike Free 3.0 za 68$.
Jak łatwo policzyć, te dwie pary butów z przesyłką będą mnie kosztowały ok. 320PLN.
W Polsce za same Nike Free 3.0 muszę zapłacić 359PLN...
(Brooks Mach 11) za 25$ (+18$ przesyłka z USA do PL).
W tej samej paczce płyną jeszcze Nike Free 3.0 za 68$.
Jak łatwo policzyć, te dwie pary butów z przesyłką będą mnie kosztowały ok. 320PLN.
W Polsce za same Nike Free 3.0 muszę zapłacić 359PLN...

Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU