Problem z HR Max Garmin Forerunner 305

Campeone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Jestem nowy na forum i na samym początku chciałbym wszystkich serdecznie powitać :)

Ale teraz przejdźmy do rzeczy.
Od kilku dni jestem posiadaczem Garmina Forerunner 305. Wszystko działa OK, ale przez głupi błąd mam kłopot z HR Max. Mianowicie ustawiając profil użytkownika kliknąłem, żeby Garmin nie ustawiał HR max według mojego profilu. Zrobiłem tak, gdyż w momencie gdy to czytałem przypomniało mi się, że ustawiłem złą wagę ( o 5 kg za mało). Więc dałem "nie", wszedłem w to jeszcze raz, poprawiłem wagę, ale już to zapytanie się nie wyświetliło. Wyczytałem w instrukcji, że to pytanie wyświetla się tylko przy 1. konfiguracji. Chciałbym mieć wyliczone HR Max ze wzoru garminowskiego, a nie innego :) Mam nadzieję, że pomożecie, podacie sposób jak zrobić, żeby to pytanie wyświetliło się jeszcze raz lub podacie inny wzór na HR Max (większość wzorów, które są w sieci są strasznie niedokładne).

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź :)
PKO
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie mam Garmina, ale na pewno jest gdzieś przycisk "reset".
"W górach jest wszystko co kocham"

Paweł Karski - blog fotograficzny
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Campeone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za linki, ale szczerze mówiąc szukam bardziej "pokojowego" rozwiązania, czyli bez resetu. Czy może zna ktoś wzory, z jakich korzysta Garmin przy wyliczaniu HR max? Jeśli nie to chociaż podajcie mi waszą wagę, rok urodzenia i "garminowskie" HR max. Jak będę miał tego ze trzy, to może uda mi się dojść do wzoru Garmina :)
sova100
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Według mnie HRmax wychodzi ze wzoru 220-wiek (tak wychodzi u mnie). A żeby zmienić HRmax wystarczyłoby podać inną datę urodzenia
Campeone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sova100 pisze:... A żeby zmienić HRmax wystarczyłoby podać inną datę urodzenia
Niestety nie jest tak łatwo. Pytanie o HRmax pojawia się tylko przy pierwszym ustalaniu profilu użytkownika. Gdy na początku wciśnie się "nie", potem już nie wylicza HRmax według daty urodzenia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ