Timex Ironman 5F011 czy Garmin Forerunner 305

caprio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 01:05:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dwa lata temu całkiem spontanicznie, bez przemyślenia kupiłem pulsometr Timexa Ironmana T5F011, zegarek posiada różne funkcje GPS pod warunkiem że podłączy się do niego moduł GPS. Szukałem długo sklepu który by ten moduł sprzedawał w Polsce i nic, w momencie kiedy zdecydowałem się już na zakup Garmin Forerunner 305 z funkcją GPS na stronie http://www.sportus.pl niestety taki czujnik Timexa się pojawił za 500 PLN, pojawiło się też moje niezdecydowanie.

Moje pytanie do użytkowników tego sprzętu jaka decyzja była by lepsza dokupienie czujnika do Timexa czy zakup nowego Garmina . (Garmin Forerunner 305 około 100PLN droższy, Garmin Forerunner 310XT jakieś 500PLN).

Dzięki
PKO
para
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla mnie odpowiedź jest prosta, kupując gps do Timexa masz jeden dobry pulsometr z Gpesem, dokładając 100 złotych masz jeden bardzo dobry pulsometr (niefortunna nazwa, raczej wszechstronne, zaawansowane urządzenie treningowe) z gpesem Garmina i jeden dobry pulsometr Timexa, który możesz potem sprzedać, ale nie musisz.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
caprio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 01:05:10

Nieprzeczytany post

Czyli wszystko przemawia na korzyść Garmina.

To jeszcze jedno pytanie Forerunner 305 czy Forerunner 310XT. Czy jest sens wydać kasę na ten nowszy model???
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

poczytaj, jest sporo w tym temacie tutaj i na biegajznami.pl. W 310xt zyskujesz dłuższą pracę na jednym naładowaniu baterii, podobno też kalorie wylicza z pulsu( 305 z tempa i dystansu), ktoś na tamtym forum ma oba i robiąc porównanie wyników w jednym biegu, zauważył, że 310 miał większe przekłamanie pomiaru odległości. W kwestiach technicznych i treningowych raczej dużej różnicy nie ma. Ta bateria w sumie istotna rzecz, w 305 wytrzymuje 10 godzin, w 310 20, czyli rzadziej ładujesz-dłużej wytrzyma i na odwrót w 305.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ