Podpowiedź w doborze butów.

Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Obecnie biegam w Brooks Ravenna, w których zrobiłem już prawie 800km i czuć że powoli się kończą. O ile już się nie skończyły - po ok 10km zaczynam czuć kłucie w lewym kolanie od zewnętrznej strony.
Zacząłem wiec rozgladać się za nowymi.
Badanie Asics Foot ID potwierdziło u mnie pronację (ok 5), badanie na bieżni przez przedstawicela Brooks też.
Mierzyłem już i zrobiłem, krótki test na bieżni New Balance MR760 i Saucony Progrid Hurricane, Asicsa 2150 nie było wtedy rozmiaru.
Subiektywnie bardziej mi pasują New Balance ale przez wzgląd na mój generalny problem z prawym kolanem (opisanym w tym wątki http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=16704) zastanawiam się nad Saucony lub czymś z większym wsparciem.
Generalnie biegam na śródstopiu lub całej stopie, bardzi rzadko na pięcie więc nie wiem czy lepsze wsparcie jest u mnie konieczne. Może jednak wyeliminowaloby problem z prawym kolanem.
Myślałem jeszcze aby przymierzyć Nike LunarGlide, ale te ponoć są szerokie a ja mam wąską stopę.
Po przeczytaniu testu Ecco BIOM może to by było dobre ale ta cena.

Może bardziej doświadczeni biegacze podpowiedzą mi jakieś rozwiązanie.
Chciałby wymienić buty i rozbiegać je jeszcze przed maratonem w poznaniu.
Piłe jeszcze zaliczę w Brooksach, chociaż obawiam się czy dobiegnę, chyba że pobiegnę wolniej.
Po co ja biegam?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ