Nie znanazłem takiego tematu więc spróbuje się dowiedzieć czy ktoś już takie coś miał i może przybliżyć co to może być:)
Chodzi o to, że boli mnie śródstopie dokładnie ?staw? w drugim palcu. Tylko jak chodzę to mnie boli, leże siedzę nic (lub jak zginam w górę palce). Ogólnie jak ucisnę też boli. Byłem na prześwietleniu - nic nie wykazało. Nie biegałem z 3-4 tygodnie nie przechodziło... teraz zacząłem truchtać boli dalej. Nie widzę opuchlizny, zaczerwienienia, jakiś zgrubień...(albo moje niedoświadczone oko nie widz)
Smaruje maścią Arcalen i okładam lodem.
Spotkał się ktoś z czymś takim? Ktoś może coś o tym napisać.
Mam jeszcze skierowanie do poradni rehabilitacyjnej ale ze względu na okres wakacyjno/studencki dopiero za około tydzień będę mógł iśc do takiej poradni gdzie studiuje (wrocław, tak na marginesie zna ktoś tam taką przychodnie?)
W tym roku kontuzje mnie nie oszczędzają, nie wiem dlaczego. Zawsze przynajmniej 2/3 razy w tygodniu ćwiczenia wzmacniające, rozciąganie (codziennie), itp. dobre buty...
Ból środstopa, okolice II kości śródstopia
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: coś koło 40min
- Kontakt:
-
- Stary Wyga
Warto dokladnie u lekarza wyjasnic ten problem i poddac sie zalecanej rehabilitacji.
W pozbyciu sie nawet od zaraz bolu w trakcie chodzenia moga byc wkladki termolastyczne FORMTHOTICS Noszone na codzien i na treningach bardzo pomagaja na bole roznych czesci stop.
http://rehabilitacja.stargard.com.pl/wkladki.html
Drogie cholerstwo (z badaniem okolo 250 PLN) PLN ale zadziwiająco skuteczne.
Co do cudownego ich dzialania na wszelkie inne kontuzje powyzej stawu skokowego nie wypowiadam sie ale dla samej stopy sa swietne. Np po calodziennej wedrowce w gorach
w ogole nie czulem dyskomfortu stop.
Przy ich robieniu dowiesz sie tez wszystkiego na temat swoich stop bo bol palca moze przyczyna zaczynajacych sie deformacji stopy np plaskostopia poprzecznego.
W kazdym duzym miescie sa ortopedzi ktorzy oferuja te wkladki i niestety chyba nie ma tanszego odpowiednika
p.s. mozna sprobowac na wlasna reke wykonywac wszelkie cwiczenia na wzocnienie stopy np takie jakie zaleca sie dzieciom:
-jak zwijanie stopa recznika
-podnoszenie kulek/woreczkow z grochem z ziemi stopami
-itd.
jest tego duzo w internecie
W pozbyciu sie nawet od zaraz bolu w trakcie chodzenia moga byc wkladki termolastyczne FORMTHOTICS Noszone na codzien i na treningach bardzo pomagaja na bole roznych czesci stop.
http://rehabilitacja.stargard.com.pl/wkladki.html
Drogie cholerstwo (z badaniem okolo 250 PLN) PLN ale zadziwiająco skuteczne.
Co do cudownego ich dzialania na wszelkie inne kontuzje powyzej stawu skokowego nie wypowiadam sie ale dla samej stopy sa swietne. Np po calodziennej wedrowce w gorach
w ogole nie czulem dyskomfortu stop.
Przy ich robieniu dowiesz sie tez wszystkiego na temat swoich stop bo bol palca moze przyczyna zaczynajacych sie deformacji stopy np plaskostopia poprzecznego.
W kazdym duzym miescie sa ortopedzi ktorzy oferuja te wkladki i niestety chyba nie ma tanszego odpowiednika

p.s. mozna sprobowac na wlasna reke wykonywac wszelkie cwiczenia na wzocnienie stopy np takie jakie zaleca sie dzieciom:
-jak zwijanie stopa recznika
-podnoszenie kulek/woreczkow z grochem z ziemi stopami
-itd.
jest tego duzo w internecie