Pulsometr. Pytania

Knorpel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam Wszystkich, Mam kilka pytań:
1.Czy opłaca się kupować pulsometr do 100zł. (Jestem początkującym biegaczem[biegam prawie 2 miesiące])
2.Jeśli się opłaca, to jakie funkcje powinien mieć, może znacie jakieś modele, dobre firmy.
3.Czy w Toruniu będę mógł go nabyć. I ogólnie czy ktoś wie czy w Toruniu są jakieś sklepy dla biegaczy bo ja na necie nie mogą znaleźć(ale mogą się nie reklamować w necie, różnie to bywa).

P.S. Może też być pulsometr za trochę więcej niż te 100 zł np. 109,114 :].
PKO
Awatar użytkownika
przemekWCH
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

1. Opłaca. Ja na początku kupiłem taki za 30zł a później marzyłem o lepszym... :)
2. 3. A np kup na allegro : http://allegro.pl/item1168064136_medion ... 41401.html
Pozdrawiam

Przemek
VRC Runner !

Run4fun !!!
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tego typu pulsometry mają ten mankament, że działa 1 na 10 a 5 na 10 psuje się po pary treningach. Jak będziesz miał szczęście to trafisz. Lepiej poczekać i dozbierać na coś pożądnego. Zanim kupiłem Polara też trochę tego szmelcu wywaliłem do kosza. Co do funkcji to oprócz pomiaru tętna przyda się pomiar międzyczasów. Odmierzysz swoją trasę co 1 km i będziesz mógł kontrolować jak szybko biegniesz.
wwwujek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,

Podłączę się.. Chciałbym pulsometry dla moich podopiecznych, fundusze mocno ograniczone..

Taki Medion by Im IMO na początek starczył, ale..

- one nie maja kodowania cyfrowego, czy nie będą Im się mieszały wyniki biegnąc w grupach..?

- jaki możecie polecić pulsometr, by miał połączenie z czujnika do zegarka kodowane, a był w dobrej cenie..?

Pozdrawiam.
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem w Decathlonie, bodajże za 39 zł, chodzi bez problemu:) Jak dla mnie jest wystarczający póki co chociaż wolałbym mieć np. pulsometr do Nike+, a w przyszłości może coś lepszego. Co do twoich pytań, to po prostu napisz do sprzedawcy, powinien wiedzieć;)
I am addicted.
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mirek87 pisze:Ja kupiłem w Decathlonie, bodajże za 39 zł, chodzi bez problemu:) Jak dla mnie jest wystarczający póki co chociaż wolałbym mieć np. pulsometr do Nike+, a w przyszłości może coś lepszego. Co do twoich pytań, to po prostu napisz do sprzedawcy, powinien wiedzieć;)
Wygląda sensowniej. Przynajmniej będzie gdzie pójść z reklamacją w razie czego. Napisz jaka marka i model to może zainteresowani znajdą coś przez google.
Awatar użytkownika
Tomaszzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bba pisze:Tego typu pulsometry mają ten mankament, że działa 1 na 10 a 5 na 10 psuje się po pary treningach. Jak będziesz miał szczęście to trafisz. Lepiej poczekać i dozbierać na coś pożądnego.
Mediony za ~40zł są w porządku. Zresztą często były przypadki, ze ktoś miał nowy pulsometr, tylko bateria była stara i pulsometr pokazywał dziwne wartości, a użytkownik myślał, ze jest zepsuty, a wystarczyło wymienić baterię. :hej:
Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.

.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.

..........................Dokładny pomiar odległości.
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

bba pisze:
mirek87 pisze:Ja kupiłem w Decathlonie, bodajże za 39 zł, chodzi bez problemu:) Jak dla mnie jest wystarczający póki co chociaż wolałbym mieć np. pulsometr do Nike+, a w przyszłości może coś lepszego. Co do twoich pytań, to po prostu napisz do sprzedawcy, powinien wiedzieć;)
Wygląda sensowniej. Przynajmniej będzie gdzie pójść z reklamacją w razie czego. Napisz jaka marka i model to może zainteresowani znajdą coś przez google.
Marka Kalenji, a model spiszę jak wrócę z pracy. Patrzę teraz ich ofertę to podobny do mojego kosztuje 79 zł. Mój natomiast na 100 % kosztował coś ok 39 zł, bo pamiętam, że bardzo się zdziwiłem, że taki tani;)
I am addicted.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie była wyprzedaż...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wwwujek pisze:
- jaki możecie polecić pulsometr, by miał połączenie z czujnika do zegarka kodowane, a był w dobrej cenie..?

Pozdrawiam.
MSZ - najistotniejsza jest dokładność pomiaru;
z tego, co widziałem, to dokładnością EKG chwalą się Polar oraz Sigma; Polar tani nie jest, ceny modeli Sigmy
z kodowanym przekazem (seria ma w nazwie Onyx, szczegóły na witrynie producenta) mieszczą się w przedziałe 130-240zł + przesyłka (oczywiście, można kupić dużo drożej;);
ja używam modelu Easy, ma mini pamięć sesji, zapisuje m.in. tętno max; jako pulsometr IMO - OK,
test w naturze na tętno max. wyszedł mi identycznie jak na Polarze;
jako zegarek- zupełny niewypał, rozwiązanie podświetlania też kiepskie;
pzdr
gl
Knorpel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To powiedźcie. Za jaką cenę opłaca się kupować pulsometry, taki już na stałe,dobry, że się nie psuję, wszystkie pomiary w miarę dobrze pokazuje, który ma funkcje dla początkowych zawodników no i tych zawodowych?Taki żeby mi służył przez lata :P.
I z jakiej firmy.
Awatar użytkownika
przemekWCH
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Może nie na lata. Ale Garmin Forerunner 305 spełnia bynajmniej moje oczekiwania w 100% :)
Pozdrawiam

Przemek
VRC Runner !

Run4fun !!!
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Knorpel pisze:To powiedźcie. Za jaką cenę opłaca się kupować pulsometry, taki już na stałe,dobry, że się nie psuję, wszystkie pomiary w miarę dobrze pokazuje, który ma funkcje dla początkowych zawodników no i tych zawodowych?Taki żeby mi służył przez lata :P.
I z jakiej firmy.
Obejżyj, może któryś z Polarów http://www.sportkonsulting.pl. Ja mam Polara S610 (ten model już wycofano ze sprzedaży) od 2002 roku i jest OK.
Awatar użytkownika
ja_arek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zdecydowałem się na Sigmę 15. Uważam, że jest to korzystna relacja między jakość/wyposażenie/cena. Opinie o gubieniu sygnału i sieciach energetycznych nie potwierdzam. Osobiście mi brakuje w niej zegarka w czasie wyświetlania pulsu.
Generalnie jednak nie przepłacisz, dostaniesz coś dobrego i sprawdzonego. Myślę, że na początek to dobry, sprawdzony i bezpieczny zakup.
wwwujek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Panowie, a kto z Was używał Mediona 41401 czy Donnay'a (to w sumie jedno), ale w grupie? Nie ma czegoś takiego, że wynik Krzysia widoczny jest na zegarku Rysia..?

Jeśli chodzi o Sigmę PC-15 za jakieś 125zł.. Nie lepiej juz kodowana Sigmę ONYX CLASSIC za 140..?

Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ