Bieganie Rano

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
krisu1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Mam pytanie czy biegając rano musze być po posiłku czy biegać na czczo? Jeśli muszę zjeść to ile mniej więcej powinienem odczekać zanim pójdę biegać?
PKO
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krisu1 pisze:Witam,
Mam pytanie czy biegając rano musze być po posiłku czy biegać na czczo? Jeśli muszę zjeść to ile mniej więcej powinienem odczekać zanim pójdę biegać?
A ile kilometrów i jak szybko biegasz rano?
Ja lubię biegać rano bez śniadania, ale nigdy nic bardzo forsownego. Wtedy wypijam tylko słodką herbatę z cytryną.
Dobrą metodą jest rano zrobić sobie płynny kisiel (więcej wody niż na opakowaniu), można dorzucić kilka płatków muesli i już można zasuwać na trening bez zbytniego obciążenie żołądka (pierwsze 3 km wolno, rozgrzewka). Można też zjeść połówkę banana, ale dobrze go "rozciapkać". Można też zabrać coś ze sobą - jakiś batonik czekoladowy czy coś, żeby mieć w razie nagłego spadku mocy.
krisu1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No właśnie ostatnio nie biegałem w ogóle miałem krótką przerwe, zawsze biegałem późnym wieczorem ale teraz chciałbym zacząć biegać rano biegam po 45min~
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ