To tylko wrażenie prawda jest prosta - słabe nogi.marcinkubiak pisze: - Nike - człapaki bez energii,
ps. też tak kiedyś myślałem o NB treningowo-startowych teraz się zastanawiam jak ładnie to odszczekać

To tylko wrażenie prawda jest prosta - słabe nogi.marcinkubiak pisze: - Nike - człapaki bez energii,
Zdjęcie:wysek pisze:Zrób zdjęciemarcinkubiak pisze:mówię o nike explosion road - fatalne
mówię o jeszcze jednych butach nike - nazwy nie znam - szukam na bucie i nie mogę znaleźć - kupione w decathlonie w zeszłym roku - podobne z wyglądu do max moto i pegasus - zdjęcie zrobię jak będzie potrzeba
Moim zdaniem Twój ranking jest zbyt uogólniony by móc komuś pomóc. Miałby jako taką rzetelność jakbyś biegał we flagowych butach każdej marki. A jak Ty porównasz Asics Gel Nimbus z np Nike Air Stasiss lub Span to, to jest żadne porównanie
Tak - słabe jak założę nike. W mizuno mi się poprawia.jaszczomb pisze:To tylko wrażenie prawda jest prosta - słabe nogi.marcinkubiak pisze: - Nike - człapaki bez energii,
ps. też tak kiedyś myślałem o NB treningowo-startowych teraz się zastanawiam jak ładnie to odszczekać
Jedyne co mogę powiedzieć to, to że Twój ranking jest TOTALNIE bez sensu. Porównuje się buty z tej samej półki i na tej podstawie wyciąga wnioski. Ty bowiem zrobiłeś to tak: super, że zwracasz uwagę na buty w których biegasz i starasz się je ocenić, jednak zgubiłeś się w swoich sądach ponieważ na podstawie elementarnego buta danej marki nie da się ocenić jej walorówmarcinkubiak pisze:Zdjęcie:wysek pisze:Zrób zdjęciemarcinkubiak pisze:mówię o nike explosion road - fatalne
mówię o jeszcze jednych butach nike - nazwy nie znam - szukam na bucie i nie mogę znaleźć - kupione w decathlonie w zeszłym roku - podobne z wyglądu do max moto i pegasus - zdjęcie zrobię jak będzie potrzeba
Moim zdaniem Twój ranking jest zbyt uogólniony by móc komuś pomóc. Miałby jako taką rzetelność jakbyś biegał we flagowych butach każdej marki. A jak Ty porównasz Asics Gel Nimbus z np Nike Air Stasiss lub Span to, to jest żadne porównanie
http://www.shopping.com/xPO-Nike-Nike-W ... ke-Women-s - dla kobiet - ale opinia o nich jak moja.
A że ranking uogólniony? Pewnie że tak - to tylko moje trzy grosze. Co do rzetelności to nie mam ambicji w trzech zdaniach miarodajnych porównań robić. Jest to subiektywna ocena kilku butów.
Pozdr
M
oczywiście, że nie jest miarodajne bo nie miało takiego celu (w końcu może się zrozumiemy). Tak samo miarodajne jest tworzenie rankingu na podstawie różnych klas butów w małej próbie testujących jak na siłę analizowanie "trzech groszy w temacie" jakoż takiego rankingu.wysek pisze:W takim razie odczucie które jest bez znaczenia gdyż jest nie miarodajne ; )marcinkubiak pisze:haha.... jasne. Ale nie jest to żaden ranking - odczucie tylko. Spokojnie.
Pozdr
M
marcinkubiak pisze:zakup już dokonany ale wtrącę swoje trzy grosze:
testowałem i testuję przez ok. 6 lat biegania różne buty i mam następujące wnioski:
- Asics - ok (mocne, wytrzymałe, dobrze oddają energię, dobrze amortyzują),
- Nike - przereklamowane, masówka, dla niedzielnych biegaczy - żeby sąsiad widział, że buty profesjonalne, słabo amortyzują, człapaki bez energii,
- NB - ok - dobrze amortyzują, oddają energię, fajne dla biegaczy ale po jakiś 700 km robią się bardzo rozbite - asicsy nawet po tym przebiegu są ok,
- Mizuno - świetne buty, amortyzacja pierwsza klasa, ostre, fajnie się w nich biega, dużo wytrzymują.
Te buty miałem (różne modele).
Dodatkowo jestem wkurzony na ceny butów - Nimbus 11 w Polsce kosztuje 420 PLN na zachodzie 290 PLN - to tylko jeden wcale nie skrajny przykład. A firma Jako sprzedaje buty biegowe za 140 PLN - oglądałem jeden model - całkiem całkiem. Zostaliśmy przyzwyczajeni do kosmicznych cen butów i się na to godzimy - byty powyżej 500 PLN - dla mnie chora cena.
Na szczęście na forum jest archiwummarcinkubiak pisze:oczywiście, że nie jest miarodajne bo nie miało takiego celu (w końcu może się zrozumiemy). Tak samo miarodajne jest tworzenie rankingu na podstawie różnych klas butów w małej próbie testujących jak na siłę analizowanie "trzech groszy w temacie" jakoż takiego rankingu.wysek pisze:W takim razie odczucie które jest bez znaczenia gdyż jest nie miarodajne ; )marcinkubiak pisze:haha.... jasne. Ale nie jest to żaden ranking - odczucie tylko. Spokojnie.
Pozdr
M
Pozdr
M
marcinkubiak pisze:mówię o nike explosion road - fatalne