Co jesc i w jakim czasie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
yougurth
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czytając wątki widzę, ze większość z Was szuka diety żeby schudnąć.
Mam 25lat, wadze ok 62kg, 174cm wzrostu, biegam od roku.
Z wielu artykułów wyczytałem, ze najważniejsze SA białka i węglowodany. Tylko nie jest jasno powiedziane ile przed a ile po treningu i w jakich odstępach czasu. Podobno białko powinno sie jeść 30min po wysiłku.
Moim zamierzeniem jest przybranie masy mięśniowej, żeby nie wyglądać jak patyk i żeby mieć, co spalać w trakcie zawodow.
Biegam dystanse min 10km, 3-4 w tygodniu, zajmuje mi ok 1h, raz więcej raz mniej.
Czy przed treningiem jeść weglowodanym, a po białka? W jakich odstępach czasu
Różnicować dietę na dzień treningowy i odpoczynkowy?
Jak dobrze zbilansować dietę żeby przybierać na masie a nie chudnąć, dojść do jakiejś wagi i ja utrzymywać?
jak ustawić dietę żeby treningi były efektywniejsze?
PKO
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy od formy treningu, czy to biegowy i co chcemy osiągnąć, czy to siłowy i co chcemy osiągnąć, czy to itp... Wszędzie inaczej się suplementuje, jedynie posiłek po i przed treningowy wygląda zawsze tak samo co do ilości spożytych składników, dla takiego chłopa jak ty to to przykładowo: filet z kuraka, kasza jęczmienna 100g suchego i warzywa tak objętościowo ze dwie szklanki stykną, do tego jeszcze jakieś dobre tłuszcze w ilości 10-15g i git.

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od biegania masy Ci nie przybędzie. Chcesz żeby Ci mięśnie urosły to idź na siłownię
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ