Pulsometr - nieprawidłowe skoki tętna
- Depesz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:58
- Życiówka w maratonie: 03:59:34
Nie wiem czy był już podobny wątek więc zadam takie pytanie.
Wczoraj zakupiłem sobie Garmina FR60. Dzisiaj odbyłem z nim pierwszy trening. Na początku było wszystko fajnie. Szybko złapał puls i przez pierwsze 20min było ok a potem nagle puls zaczął rosnąć do prawie 200 i utrzymywał się tak przez kilka minut. Potem wszystko wróciło do normy.
Czy ktoś z Was miewał takie przypadki? Podobno może to mieć też związek z koszulkami z włókien sztucznych, które elektryzują i powodują zakłócenia. Macie jakieś rozwiązanie problemu?
Wczoraj zakupiłem sobie Garmina FR60. Dzisiaj odbyłem z nim pierwszy trening. Na początku było wszystko fajnie. Szybko złapał puls i przez pierwsze 20min było ok a potem nagle puls zaczął rosnąć do prawie 200 i utrzymywał się tak przez kilka minut. Potem wszystko wróciło do normy.
Czy ktoś z Was miewał takie przypadki? Podobno może to mieć też związek z koszulkami z włókien sztucznych, które elektryzują i powodują zakłócenia. Macie jakieś rozwiązanie problemu?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
dobrze pasek zwilżyłeś? u mnie tak sie działo jak pasek był za suchy albo bateria za słaba
- Depesz
- Wyga
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
sprzęt nowy ale bateria staraDepesz pisze: Bateria powinna być nowa gdyż sprzęt jest nowy.
- Depesz
- Wyga
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Może to o to chodzi? On chyba nie powinien przepuszczać wilgoci.
- Depesz
- Wyga
Zadzwoniłem do Garmina gdzie miły pan poinformował mnie, że w tym modelu paska HR(nawet sprawdzał w innym egzemplarzu) nie ma uszczelki , która jest tylko w nowszym, elastycznym, wodoszczelnym pasku Premium. Wytłumaczył mi jeszcze, że czasem właśnie od koszulek mogą pojawiać się takie skoki tętna ze względu na zbieranie się ładunków elektrostatycznych. Powiedział też, że gdyby coś się zepsuło to wymienią mi bez problemu na nowy.
baterię dzisiaj sprawdziłem u zegarmistrza. Jest dobra, bez zużycia
Nie pozostaje mi nic innego jak pobiegać pare dni i sprawdzić co będzie się działo.
baterię dzisiaj sprawdziłem u zegarmistrza. Jest dobra, bez zużycia
Nie pozostaje mi nic innego jak pobiegać pare dni i sprawdzić co będzie się działo.