startówki dla kobiet

Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Czy ktoś może coś polecić. Szukam lekkiego buta na asfalt. Najlepiej gdyby był do przymierzenia w Warszawie.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
PKO
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dom, zawsze zastanawiam się, czym różnią się buty dla kobiet, od butów nie dla kobiet, poza rozmiarówką.
No, ale to na marginesie.
Jakiś czas temu opisywałam coś takiego: http://www.bieganie.pl/?cat=20&id=1343&show=1

Mam je nadal, uważam, że naprawdę niezłe. Do startów i na tartan.
Poza tym mam stare, zdobyczne Asicsy, czy startówki, nie wiem, ale bardzo płaskie, a w takich biega mi się najlepiej. Jaki model, nie pamiętam. Polecałabym albo te NB, albo coś z Asicsa.
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Znam dobrze 902, które były rewelacyjne, niedawno testowałam 905 (test -chyba w ostatnim papierowym Bieganiu) i to już nie to.

Dużo bardziej pasowały mi Reebok Chase Premier
Sprężyste, żwawe i mam wrażenie, że mniej energii trzeba włożyć w wybicie niż u konkurencji. Ładnie się przetaczają, nienachalnie zachęcają do biegania ze śródstopia. Od typowych startówek różnią się bardzo dobrą stabilizacją i amortyzacją na odpowiednim poziomie zachowując przy tym odpowiednią wagę, nie znalazłam informacji jaką- według mnie ok. 940g. A but wygląda na dużooo cięższy...Na uwagę zasługuje komfort stopu w tych papuciach. W środku jest miło i miękko, dobrze wyścielona pięta. Po maratonie nie miałam śladu obtarcia. Nie czułam też pieczenia na śródstopiu, charakterystycznego dla długiego biegania po asfalcie, do biegania po którym są przeznaczone. Jednak również dobrze spisują się na innym podłożu- nie ślizgają się na mokrej kostce brukowej, nie straszny im piasek i ścieżki. No i po 3 miechach żadnych śladów uzytkowania.
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Może nike free? Jest but męski i damski:)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

kapan pisze: ok. 940g.
ciężki nawet jak na treningowy :orany:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kupilam je poniewaz wyboru wlasciwie nie mialam ale sprawdzaja sie jak dla mnie dobrze i pisalam juz o nich nie raz: http://www.shoebacca.com/puma/cell-yalix-183746-02.html
biegam w nich przede wszystkim po kostce i asfalcie, probowalam tez na tartanie, ostatnio duzo po zwyklej biezni, sprawdzalam tez w terenie
zauwazylam tylko ze traca na przyczepnosci gdy biegam po asfalcie na ktorym jest troche suchego piasku
jesli moja waga nie klamie to waza jakies 685 g no i dalam za nie tylko 149 zl w factory
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katarina pisze:
kapan pisze: ok. 940g.
ciężki nawet jak na treningowy :orany:
Przepraszam za błąd. Ja do wagi nie przywiązuję dużej wagi i nie do końca mam zaufanie do informacji producenta. Są to buty tej masy co nb seria 90X i o podobnym charakterze. Oczywiście nie ważą prawie kilograma (240g kobiece rozmiar 7). Co nie zmienia faktu, że nie są to superlekkie typowe startówki, tylko lekkie buty treningowo-startowe (dla porównania nb 905- 210g rozmiar 7). Wiem, że Dominika, potrzebuje je na ulicę na dłuższe dystense i tu moim zdaniem typowe startówki się nie sprawdzają. Mam też 905, ale lepiej mi się biega w rbk chase

Obrazek
LadyE pisze: jesli moja waga nie klamie to waza jakies 685 g
Waga raczej nie kłamie, ale zważyłaś oba byty, a producent podaje wagę jednego, w małym rozmiarze najczęściej dla kobiecych 37.
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegałam jeszcze w jomach marathonach (regularna cena 149 zł) i też mi pasowały (zrobiłam w nich życiówkę w maratonie).
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=669

I jeszcze ze startówek mam buciki Adidas ATS, choć pewnie powinnam się tego wstydzić, bo Adidas się tych butów wstydzi (jeden z tańszych modeli- jesienią były za 109 zł w Decathlonie). Lekkie, nie przeładowane systemami jak większość Adidasów i nie za miękkie, żwawe, przyzwoita stabilizacja i wystarczająca amortyzacja, trochę słabo utrzymywane śródstopie. Rewelacyjna termoregulacja, co ma szczególne znaczenie w lecie. Jesienią trochę przeszkadza dziura w podeszwie (wlewa się przez nią woda).
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

beata pisze:Dom, zawsze zastanawiam się, czym różnią się buty dla kobiet, od butów nie dla kobiet, poza rozmiarówką.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=128&id=1792
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

A nie wiecie, gdzie Reebok Chase Premier damskie można kupić?
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.reerun.pl/
Bywają na imprezach sportowych. Ja kupiłam na targach przy okazji Półmaratonu Warszawskiego.
Awatar użytkownika
ErgoJanek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:52
Życiówka w maratonie: 3h28

Nieprzeczytany post

Czy ktoś może coś polecić. Szukam lekkiego buta na asfalt. Najlepiej gdyby był do przymierzenia w Warszawie.
Kilka startówek dla Pań mamy w ERGO - zapraszam. Na pewno będzie coś z Booksa (T6 Racer, ekologiczny Green Silence od rozmiaru 39), będzie też damski startowo-treningowy Lunch. Można też zobaczyć Free 3.0 (chociaż to nie jest stricte startówka). Mamy też Tarthera Asicsa.

Zapraszam. No i jeszcze wideoanalizę na bieżni zrobimy ;)
Pzdr,
Janek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ