Buty dla początkującego ;)

Tozawa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie :)

Poszukuję dla siebie butów. Nigdy nie biegałem z dobrym obuwiem. Głównie na siłowni były to Conversy do koszykówki za kostkę i tyle :) Będę biegał głównie po asfalcie, chodnikach oraz rzadko po ubitym żwirze.

Czytałem różne topicki... ale chyba nikt nie ma takich stóp jak ja :) Są...dość dziwne. Mogę mieć płaskostopie tylko na jednej nodze? Robiłem kilkanaście prób "mokrego śladu" i cały czas wychodziło identycznie.

Budżet jakim dysponuje zamyka się w okolicach 200-250zł. Ważę 90kg.

Poniżej umieszczam zdjęcia :)

http://img267.imageshack.us/gal.php?g=77383791.jpg

PS: Serdeczne dzięki oraz przepraszam, jeżeli założyłem nie tutaj, źle coś napisałem :)
PKO
czonek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
Chciałem podpiąć się pod pytanie poprzednika. Jestem początkującym, realizuję czwarty tydzień planu dziesięcio tygodniowego. Wydatek 500 zł na buty biegowe stanowi dla mnie znacząca barierę finansową a prasa specjalistyczna i ten portal tworzą atmosferę strachu wokół tematu butów, że jak nie kupię porządnych (drogich) butów biegowych to odniosę kontuzję (jedną albo więcej), mogę pożegnać się z bieganiem, zniszczę kolana, staw skokowy, w ogóle trafię na wózek inwalidzki i co tam jeszcze. Czy buty biegowe muszą być takie drogie - a co z butami tańszymi np. Kalenji, (ja biegam w takich za 60 zł), które na allegro można dostać od 70 do 190 zł, w takich nie da się bezpiecznie biegać?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tozawa - masz płaskotsopie, lewej stopy.
Ja bym wybrał jakieś buty "pod tą stopę" albo zrobił wkładki.
Poleciłbym Ci Asics Fortitude - sprawdziłem, i o dziwo można je znaleźć bardzo tanio.

Czonek - są tacy którzy twierdzą, że buty tylko przeszkadzają w bieganiu i dają negatywne efekty.
Wg mnie to zależy od umiejętności. Zapytaj się rajdowca czym woli jechać na rajdzie - wypasionym mercedesem czy mercedesem bez tych wszystkich amortyzujących systemów i systemów zapobiegających poślizgom.
Jeśli jednak wsadzisz do samochodu normalnego człowieka i każesz mu pojechać szybko - lepiej by było żeby jechał wypasionym mercedesem.
Tozawa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No te Asics`y są niezłe... tylko kosztują 350-400 zł :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Przeszukaj sieć to znajdziesz za 200.
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a co byście polecili dla baby z nogą jak kajak?
mam 176cm/60kg stopa lekko/średnio supinująca
dl stopy to 26.5-27cm w damskich nie zawsze taki numer jest (przynajmniej nie w tych ktore mi sie podobały) na upartego moglabym i męskie kupić, tylko czy one nie będą za szerokie w "śródstopiu"/w palcach ?
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kuxa - Myślę że Adidas Response Cushion 18 będą dla ciebie ciekawe. Mam podobną stopę, choć męską, jednak świetnie się sprawdzają. Powinny spełniać twoje oczekiwania, gdyż mam porównanie z Asics i NB. Adidasy są zdecydowanie lepiej dopasowane do stopy (czytaj węższe). Spora szansa na to, że kobiecie podejdą.

Pozdrawiam,

p.s. przymierze wpierw, nie kupuj w ciemno. Ja już wiem, że mogę takie kupić przez sieć, bo w nich biegam. Wolałem dodać te parę zdań, by uniknąć ewentualnego rozczarowania.
rogalmr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, przejdę do rzeczy, ważę 82kg, rozmiar buta 44,45, to w zależności od modelu, kwota jaką moge wydac to 200zł, będą to moje pierwsze buty typowo do biegania, najpewniej zamówie na allegro, z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

http://allegro.pl/item1086892738_buty_d ... _r_45.html

Te są w porządku ?
itam
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie chce zakladac nowego temat.. Czy ktos sie orientuje czy te buciki to napewno oryginaly http://allegro.pl/item1084561187_buty_n ... rtlca.html ? Juz raz sie kiedys nadzialem na podrobe nike pegasusa...;/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ