Witam
6 tygodni temu rozpocząłem swoją przygodę z bieganiem. W niedzielę skończyłem pume. Do tej pory biegałem w butach nike total 90(takie halóweczki), celowo nie kupowałem od razu butów do biegania bo nie wiedziałem jak z moją wytrwałością. Teraz juz wiem, że jestem, wytrwały:P
Chce się pokusić o zakup butów kalenji ekiden 75. Pytanie co sądzicie o tym obuwiu.
Wbrew pozorom w nike biegało się dobrze, zaleta to przedewszystkim mocne podeszwy, które się nie zapadły.
kalenji ekiden 75
- Robert W.
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:59:01
- Życiówka w maratonie: brak
- Vasics
- Wyga
75-ki maja troszkę ładniejszą cholewkę, podeszwa jest identyczna jak 50-tki. Na lato poleciłbym własnie te drugie - wyglądają na bardziej przewiewne. Ja w nich biegam po leśnych ścieżkach, polach itp. Na te warunki sama pianka w podeszwie jakoś starcza.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
No ja raczej biegam po asfaltach:P, ciekaw jestem jak się będą te 50 sprawdzać, no bo skori piszesz że podeszwa jest identyczna to nie ma co przepłacać
- Vasics
- Wyga
na pewno lepiej niż halóweczki
ale jakiegoś wielkiego szału nie ma - ot sama pianka.
Za to jaki współczynnik wartości do ceny!!!
a skoro juz jestem przy ekiden 50. To zrobiłem test na zaimpregnowanie tego obuwia (jakiś zwykły impregnat z go sportu w promocji był po 10 zł). I powiem, że efekt jest niezły, przynajmniej taki jakiego oczekiwałem. Poranna rosa leśnej ściezki nie przesiąkła do skarpet.

Za to jaki współczynnik wartości do ceny!!!

a skoro juz jestem przy ekiden 50. To zrobiłem test na zaimpregnowanie tego obuwia (jakiś zwykły impregnat z go sportu w promocji był po 10 zł). I powiem, że efekt jest niezły, przynajmniej taki jakiego oczekiwałem. Poranna rosa leśnej ściezki nie przesiąkła do skarpet.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
butki kupiłem no i skarpetki kalenji, żeby było w komplecie. Jestem po drugim treningu i narazie jestem zadowolony, jest różnica w biegu gdy biegałem w zwykłych halówkach