Kilka pytań początkującego.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
pitbull33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, biegam od trzech tygodni. Mam 31lat 186cm i 93kg wagi. Dodam że przez te trzy tygodnie zgubiłem już 4kg. Ale to pewnie woda bo teraz waga staneła. W tygodniu robię 3 lub 4 treningi biegowe i trzy treningi w siłowni. Biegnę od 3 do 5km na każdym w zależności od tempa. Dodam że biegam rekreacyjnie, więc nie chodzi mi o treningi z zegarkiem w ręku mierzeniem tętna i wogóle. A oto moje pytania:
1. czy lepiej biegać przykładowo 3 km szybszym tempem, czy 5 truchtem?
2. czy lepiej biegać po siłowni, czy np zjeść posiłek i pobiedz za 1,5 godziny, czy może biegać w dni wolne od siłowni( co bedzie trudniejsze ze względu na czas)
3. Jako że stosuję diętę kulturystyczną, dużo białka średnia ilość węglowodanów głównie z ryżu brązowego i warzyw i mało tłuszczy głównie z oliwy z oliwek i oleju lnianego. Więc zakupiłem isostar. Pić przed biegiem, w trakcie czy po?
4. Moim celem jest przebieganie na treningu 10km lecz zastanawiam się czy jesli będę dodawał 1 km tygodniowo czy nie będzie to za szybko?
5.Kolega namawia mnie na bieg w półmaratonie w poznaniu na przyszłą wiosne, czy jest realne przygotowanie się przez rok? Czy wogóle zdarzają się tam biegacze z taką masą mięsni? Bo chciałbym ustabilizować moją wagę na poziomie 90 kg i schodzić z procentowej zawartości tłuszczu w organizmie?
6. Czy ktoś stosował hmb? czy ochroni to moje mięsnie przed nadmiernym spaleniem?
7. Czy, a jeśli tak to po jakim czasie dołązcyć interwały?
PKO
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

1. w twoim wypadku ( ze względu na staż biegowy) lepiej jest biegać 5 km wolniej niż 3km szybciej .
2. lepiej biegać w dni wolne od siłowni.
3. po co ci izotonik ???
4. teoretycznie za szybko, praktycznie pewnie też...
5.tak
6. daj sobie spokój z chemią
7. na razie zapomnij o interwałach....
pitbull33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oooo Dziekuje za szybką odpowiedz oczywiscie poproszę także o zdanie innych biegaczy. co do izotonku -a to czytałem że lepiej uzupełnia minerały, potas wapń no i kalorie. bo u mnie w diecie węglowodanów jest na styk. Więc ubytki glikogenu w mięśniach planowałem uzupełnić izotonikiem aby nie spalać mięśni. co do hmb to zdania są różne. Ja np. biorąc kreatynę dużo się nie spodziewałem a niezle zadziałała. w wyciskaniu na ławeczce po 6 tygodniach brania porawiłem mój rekord o 15 kg na 165kg. do tego zwiekszyłem masę o jakieś 5kg z tego przypuszczam po obserwacjach że suchego mięśnia o jakiś kilogram. no i te jeszcze nieszczęsne pytanie o kiedy biegać. no nie ukrywam że w dni wolne od siłowni trudno mi będzie zrealizowac. choć węzmę oczywiście pod uwage w planowaniu tę odp.
zydziorek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dokładnie, HMB na jednego zadziała wysmienice, inny nie poczuje roznicy, mysle ze to nie jest forum, ktore ci da odpowiedz na temat stosowania odzywek, bo odpowiedzi beda raczej niezbyt wartosciowe

O ile dobrze pamietam, to jesli chcesz tracic tluszcz nie tracac miesni, to najlepszy jest trening interwalowy bezposrednio po silowni, ale kiedy ja o tym czytalem :niewiem:, wiec nie jestem pewny;)

EDIT

Po odzywki, dopiero jak przy super diecie bedzie stagnacja;P
Blog Treningowy
--------------------------------------------------------------
Skomentuj Bloga

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ