Witaminy w pigułce
-
varso
- Rozgrzewający Się

Ja bardzo cenie ryby w diecie. Gdzies czytalem, ze są bardzo ważne dla biegacza. Jako, ze niestety nie zawsze mam okazje je jesc tak wiec ja wspomagam sie multitabs omega 3 complex i dobre mam po nich samopoczucie. Nie czuje sie od nich uzalezniony - byc moze dlatego, ze sa w kapsulkach i smaku ryby nie odczuwa sie.
Sport jak rzodkiewki, każdy lubi, mało kto uprawia :)
-
kamilj
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:40
- Życiówka w maratonie: brak
Jakiej firmy witaminy + mikroelementy w pigułce polecacie? Mam zamiar wspomóc się w okresie przedwiośnia, a chciałbym kupić coś, co jest dobrej jakości.
Padła nazwa "Nowfoods" oraz Olimp, o tym pierwszym nic nie słyszałem, a propos tego drugiego słyszałem opinie że jego odżywki Olimpa są przeciętnej jakości..
polećcie coś dobrego pls
Padła nazwa "Nowfoods" oraz Olimp, o tym pierwszym nic nie słyszałem, a propos tego drugiego słyszałem opinie że jego odżywki Olimpa są przeciętnej jakości..
polećcie coś dobrego pls
- merlin
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:30:23
Ja również chętnie dowiem się czy jest coś lepszego jakościowo od Adama (Now). Jeśli znacie - poproszę o info.
Pozdrawiam,
Michał
Pozdrawiam,
Michał
Ze sportowym pozdrowieniem,
Michał Szerling
[url]http://trifit.pl[/url]
Michał Szerling
[url]http://trifit.pl[/url]
-
Colin2000
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Polecam Olimp Omega 3 Golg z Olimpu. Dobrze jest wchłaniany..
-
wykastrowany kot
- Zaprawiony W Bojach

Z tego co pamiętam Arti polecał jako uzupełnienie dla osób robiących powyżej 100km tygodniowo Maxivit firmy Naturell (produkt szwedzki). Są w wersji dla pań (więcej żelaza) i panów (żeń szeń). Mimo, że ja nie robię tylu km to kupiłem i u mnie zauważalnym efektem był mniejszy ból nóg. Widocznie miałem niedobory magnezu.
PS A może KIWI?
PS A może KIWI?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
kamilj
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:40
poszperałem trochę po sieci i znalazłem informacje, że najlepiej wchłaniane są witaminy i minerały jako "chelaty", a słabiej w formie "krystalicznej" (czy jakoś tak to było). i wygląda na to, że pomyliłem się co do Olimpu - są całkiem dobre
- F@E
- Zaprawiony W Bojach

Takie kompleksy najczęściej się wykluczają jeżeli chodzi o wchłanialność pierwiastków mineralnych, nawzajem się blokują, tak samo jest z witaminami, i pragnę nadmienić że to nie naturalne powiązane z fenolami i flawonoidami pierwiastki o innym skręcie itd. itp. Niektóre z nich są w tej postaci nawet prozapalne...
pozdro
pozdro
Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 06:21 przez F@E, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
LadyE
- Zaprawiony W Bojach

trudno zmiescic w siebie cale skrzynki warzyw i owocow dlatego jak juz ktos tu napisal nalezy sprobowac wyciskac swieze soki. w moim domu za moja namowa juz niemal wszystkie tego typu tabletki zostaly odstawione (za wyjatkiem takich jak np tran w kapsulkach, omega, czy olej z rekina), pochlaniamy wiecej warzyw i owocow i wlasnie sokow i nikt nie czuje sie oslabiony i pierwszy raz od lat nikt w tym czasie nie zachorowal, a bylo to juz u nas niemal norma :/
-
tompoz
- Zaprawiony W Bojach

opinie tego przedstawiciela handlowego niektorych firm handlujacych suplementami brałbym zprzymrózeniem oka i to duzymjumper pisze:Z tego co pamiętam Arti polecał jako uzupełnienie dla osób robiących powyżej 100km tygodniowo Maxivit firmy Naturell (produkt szwedzki). Są w wersji dla pań (więcej żelaza) i panów (żeń szeń). Mimo, że ja nie robię tylu km to kupiłem i u mnie zauważalnym efektem był mniejszy ból nóg. Widocznie miałem niedobory magnezu.
PS A może KIWI?
Tompoz
Tompoz
- F@E
- Zaprawiony W Bojach

^_^ nie ma dobrego kompleksu bo to zawsze będzie sztuczna papka i jedne wykluczają drugie :D
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"