fotman pisze:
Te buty mają z mojego punktu widzenia tylko dwie wady.
Pierwsza, mało istotna: sznurowadła, które ciężko było zawiązać tak, by się same nie rozwiązały (pomagało podwójne wiązanie).
Druga, istotna: grubość i kształt podeszwy praktycznie wymusza bieganie "z pięty".
Jeżeli ktoś biega "z pięty" i nie chce tego zmienić, to Response Trail jest butem genialnym. Jeżeli chce się biegać na śródstopiu, to trzeba się rozejrzeć za czymś innym.
Dla mnie ideałem byłby but o dopasowaniu Response a podeszwie Adizero.
Adidas chyba nie ma takiego w ofercie. A szkoda.
dziekuje wszystkim za gratulacje.
Fotman, jesli chodzi o te sznurowadla to jest "never ending story" u adidasa. Juz sam nie wiem ile razy to bylo juz zalatwiane, a komentarze tego typu od uzytkownikow sa nagminne. Ja nie potrafie tego wytlumaczyc
Response 14 i 15 byly na jednym spodzie. To byla udana podeszwa i 16tka jest jej ewolucja. Masz racje, ze te buty nie beda do biegania ze srodstopia i nie sa do szybkich wybiegan po lesie... ale sprawdzaja sie jako mocne buty do wszystkiego. Sa bardzo uniwersalne i mozna w nich biegac na asfalcie nie czujac "kolkow".
Byc moze adiZero XT bylby tym modelem, ktorego szukasz. Trailowy but, nizej przy ziemi na kopycie od startowek.
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com
- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)