Dwie przygody podzczas biegania

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie jesteś pewny w takim razie. Bokser się uśmiecha a jamnik już nie. Może to nie zwierzak :orany: A płakał kiedyś ten pies?
PKO
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy płakał ale widze kiedy odczuwa smutek gdy jestem zły na niego... słuchaj ja nie wytłumacze tobie tego a ty nie wytłumaczysz mi... to nie ma sensu... ale kiedy pies KAŻDY sie cieszy macha ogonem lub tym co z niego zostało w przypadku boxera...
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Okazuje smutek, bo zakodował sobie twoją postawę. Wie, że wtedy lepiej się do ciebie nie zbliżać.

Macha ogonem to oczywiste ale ogon to nie mimika twarzy.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słuchaj kolego, jak już mówiłem ja Tobie nie przetłumaczę a juz Ty mi na pewno, nie masz na to najmniejszych szans... ale zdziwiłbyś sie co potrafią zwierzęta...
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiem co potrafią zwierzęta. Zjeść swojego kumpla człowieka kiedy żołądek przycisnie :bum:
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem co Ci nie pasuje i co Ci sie stało ale np psy k1 ratuja życie człowiekowi, to samo psy Bernardyny potrafią godzinami kopać za człowiekiem żeby go uratować... nie mówiąc o psach przewodnikach lub tych które wyczuwają napady padaczki swoich właścicieli.. i tak pies jak człowiek trafia sie zły i dobry... ludzie też mordują tak jak zwierzęta.. tyle że zwierzaki zęby przetrwać a ludzie... wiec zastanów sie z tej strony nad tym...
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:Nie wiem co Ci nie pasuje i co Ci sie stało ale np psy k1 ratuja życie człowiekowi, to samo psy Bernardyny potrafią godzinami kopać za człowiekiem żeby go uratować... nie mówiąc o psach przewodnikach lub tych które wyczuwają napady padaczki swoich właścicieli.. i tak pies jak człowiek trafia sie zły i dobry... ludzie też mordują tak jak zwierzęta.. tyle że zwierzaki zęby przetrwać a ludzie... wiec zastanów sie z tej strony nad tym...
Jestem ciekaw czy te psy potrafiłyby ratować bez przeszkolenia. Nie, bo nikt im nie wprowadził bodźca.
Człowiek żeby przetrwać zje lub nie zje swojego kumpla. I tym się różni od zwierząt.
gram
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

"Nie chcę dogryzać ale na psychiatrę już za późno ."
No, to dla połowy populacji na pewno też . I dobrze bo terminy oczekiwania u tych specjalistów znów by się wydłużyły.

w kwestii bodźca :zwykły kundel widząc swojego właściciela w opresji będzie próbował go ratować w swoim własnym rozumieniu .Będzie stał przy Tobie szczekał ,poszturchiwał mordą,będzie lizał,biegał w kółko lub wył.Tego nie da się wyćwiczyć.A przecież mógłby sobie gdzieś pobiec i niech tam sobie wilk zje tego mojego pana.
Wiem ,pisząc dalsza część takiej historii można by zapytać o innego psa takiego dzikiego ,który z głodu spróbuje ludzkiego mięska.
Wtedy powiem tak :A czy zagłodzony zdesperowany człowiek, nie zjadł nigdy drugiego człowieka?Człowiek w desperacji potrafi być gorszy od zwierzaka,chociaż ma rozum duszę i wolna wolę.
Wiec ciesz się Tomku posiadaniem tych trzech rzeczy naraz pozdrawiam.
Biegnę więc jestem lecz nie wiem kim
Biegnę, choć czasem brakuje mi sił ..
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:Poprotu uważam, że człowiek jest nad zwierzętami i tyle. :oczko:
To ciekawe kto byłby nad, jeżeli zamknęli by ciebie z tygrysem, niedźwiedziem, nosorożcem, aligatorem, itd. kto byłby nad he he, człowiek nie dość że głupi to jeszcze gadzina żadna, delikatna masa idealna dla drapieżników na 2-3 posiłki. Człowiek się stawia z perspektywy pomysłowości, bo wynalazł broń i inne takie duperele, sam jest marny.

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
gram
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dokładnie tak z głodnym zwierzęciem człowiek nie ma szans,ale właśnie dlatego że jest człowiekiem i posiada uczucia wyższe nie powinien się zachowywać jak zdesperowany zwierzak
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

thomekh pisze: Człowiek myśli, ma wolną wolę, posiada duszę. Trzy różnice, które całkowicie odgradzają nas od zwierząt.
pod rozwagę:

Nasz wewnętrzna świadomość mówi nam, że posiadamy wolną wolę, choć całe zewnętrzne doświadczenie ludzkiej rasy mówi, że nie czynimy z niej użytku.
- John Stuart Mill

na duszy się nie znam; z myśleniem bym nie przesadzał:)
-------------------------------------------------------------

tomek, jesteś inteligentny facet, jeśli temat cię interesuje, proponuję przejść na "intelektualne śródstopie" w tej materii. na początek "Wola" Hannah Arendt - dasz radę. potem mogę ci polecić następne pozycje. będzie mniej nieporozumień i kwasów w dyskusji.

jeśli nie przekonuje Cię idea tego "przejścia na śródstopie", i pożytków zeń wynikających, zwróć uwagę, że Nietzsche(też polecam) najbardziel boli tych, którzy nigdy go nie czytali...
------------------------------------------------------------

na rozluźnienie nastroju: zdjęcie z tego lata - moja córka razem z dzieciakami ze wsi, w której spędzamy lato. syn sąsiada z małą sarenką, którą sąsiad znalazł wygłodzoną, przygarnął i odchował. potem zwiała do lasu. można.
Obrazek

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No co Ty? Masz aparat czarno-biały? :hahaha:
Fajna fota i mądre słowa. Zdrówko... :oczko:
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
gram
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

russian jesteś absolutnie genialny .Napisałam się jak głupia a ty tym jednym zdjęciem załatwiłeś rzecz całą.Z dobrych dzieci będą dobrzy dorośli.Gratuluję.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

russian śliczna fotka :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ