Bieganie i silownia

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam. biegam od pol roku i wciagnelo mnie to na dobre. zaczalem poniewaz postanowilem zmienic swoje zycie, a dokladniej odchudzic sie, nabrac kondycji i zaczac sie zdrowo odzywiac. Zaczelem od planu 10 tygodniowego, ktory zrealizowalem. Dzis jestem na etapie bieganie 6 czasami 7 kilometrow w czasie od 40 do 60 minut co drugi dzien. Waga pokazuje 110 kg(bylo 117). Zalezaloby mi bardzo na utracie cm w obwodach, uda, pas, brzuch!, ramiona. Troche ich juz ubylo i jestem z tego zadowolony. Zastanawiam sie czy moglbym wprowadzic do swojego zycia cwiczenia silowe. Nie chce "przypakowac" bo przy mojej wadze wygladalbym jak pudzian lub podobnie. Poprostu chce dalej tracic wage i "wymodelowac" cialo, uwidocznic miesnie itp. Dysponuje jakims tam obciazeniem, dwona hantelkami, oraz sztanga. Nie chce machac bez sensu dlatego prosze was o jakies rady. Czy wogole w moim przypadku jest sens polaczenia "silowni" i biegania. Moze podsuniecie mi jakies cwiczewnia, dacie jakies rady. Pozdrawiam :oczko:
PKO
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że można połączyć obie te rzeczy. Ja polecam osobiście z własnego doświadczenia trening obwodowy na siłowni, co by masy nie robić a rozruszać wszystkie mięśnie :)
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czyli polecasz trening na wolnych ciezarach tak? :oczko:
smokecity
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Chyba w każdej dyscyplinie sportowej (szachy itp pomijamy) trening siłowy jest bardzo istotnym elementem programu. Nie inaczej ma się z bieganiem. Mądry trening siłowy na pewno nie zaszkodzi a w wielu kwestiach może Ci pomóc.

Jeżeli nie masz żadnego doświadczenia w tej kwestii to przeczytaj sobie dwa artykuły poniżej, na pewno wiele Ci wyjaśnią.

http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia ... 55004.html

A tutaj propozycja treningu ACT , która idealnie pasuje do Twojego postu.

http://www.sfd.pl/PROPOZYCJA_TRENINGU_D ... 18564.html

Nie ma sensu niczego wyjaśniać więcej, wystraczy że poczytasz sobie te dwa artykuły.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Naprawde wielkie dzieki za rady chlopaki ;]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ