"Start" na 5KM bez przygotowania ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej,
W Warszawie w pazdzierniku (dokladnie 7 X) jest taki masowy uliczny bieg run warsaw (organizowana przez nike). Chyba jest to fajna impreza - tak przynajmniej sie wydaje. Napewno ktos tam o niej slyszal.
Zastanawiam sie, czy by sie nie porwac na te imprezke. W sumie 7 X bede po 2 miesiacach treningow, moze juz w dwucyfrowej kategorii wagowej...
Zastanawiam sie czy warto, czy odpuscic sobie.
Do plusow moznaby zaliczyc jakies sprawdzenie sie, motywacje, bieganie z innymi, moze wykrecilbym pierwsza w zyciu zyciowke w okolicach 35 min:).. jednak wydaje mi sie, ze minusow moze byc wiecej - jak mi zle pojdzie (albo nie pojdzie) to jeszcze sie zraze, albo cos. Dodatkowo, wg planowego treningu wtedy bede biegac 14/2 albo jakos tak ...
Czy ktos bardziej "doswiadczony" moglby sie wypowiedziec?
Dzieki
W Warszawie w pazdzierniku (dokladnie 7 X) jest taki masowy uliczny bieg run warsaw (organizowana przez nike). Chyba jest to fajna impreza - tak przynajmniej sie wydaje. Napewno ktos tam o niej slyszal.
Zastanawiam sie, czy by sie nie porwac na te imprezke. W sumie 7 X bede po 2 miesiacach treningow, moze juz w dwucyfrowej kategorii wagowej...
Zastanawiam sie czy warto, czy odpuscic sobie.
Do plusow moznaby zaliczyc jakies sprawdzenie sie, motywacje, bieganie z innymi, moze wykrecilbym pierwsza w zyciu zyciowke w okolicach 35 min:).. jednak wydaje mi sie, ze minusow moze byc wiecej - jak mi zle pojdzie (albo nie pojdzie) to jeszcze sie zraze, albo cos. Dodatkowo, wg planowego treningu wtedy bede biegac 14/2 albo jakos tak ...
Czy ktos bardziej "doswiadczony" moglby sie wypowiedziec?
Dzieki
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Stary Wyga
sam mowisz ze biegasz od 2 miesiecy i jeszcze do run ponad miesiac zostal wiec spokojnie mysle ze mozesz sie do tych zawodow przymierzyc ale jak wspomnial wysek pamietaj o tym ze to jest zabawa i podejdz do tego na luzie
:):)

"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
aolesins - ja tam nie jestem doświadczona, ale waśnie zaraziles mnie pomyslem tego Warsaw Run...!!!
Ja - teraz - po 10 tygodniach NIEREGULARNEGO treningu "truchtam" na przemian z marszem tak okolo 4 km - i zajmuje mi to 30 minut. To chyba powinnam dac rade 5km?
Więc Ty 7.X też dasz radę!
Limit czasu dla 5km jest godzina
To chyba sobie poradzimy? :D
PS. Jest też wątek na "Imprezy masowe" http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 031#136031
Ja - teraz - po 10 tygodniach NIEREGULARNEGO treningu "truchtam" na przemian z marszem tak okolo 4 km - i zajmuje mi to 30 minut. To chyba powinnam dac rade 5km?
Więc Ty 7.X też dasz radę!
Limit czasu dla 5km jest godzina

PS. Jest też wątek na "Imprezy masowe" http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 031#136031
-
- Zaprawiony W Bojach
A to sie zapisze:D
Zawsze na otarcie lez zostanie koszulka.
PS. tego masowego topicu nie zauwazylem
Jestem tu od niedawna i jeszcze wszystkich miejsc nie zwiedzilem.
Zawsze na otarcie lez zostanie koszulka.
PS. tego masowego topicu nie zauwazylem

-
- Stary Wyga
- Kontakt:
aolesins - właśnie mnie ziluminowało, że k*mać mogę mieć 7.X zajęcia :>
Ale sprawdzę to jak najszybciej się da - i jeżeli zajęć nie będzie - to też się zapisuję!!!!!!!!!
Do zobaczenia na starcie :D
PS. Przepraszam za niezbyt elegancki język, ale się zdenerwowałam :>
Ale sprawdzę to jak najszybciej się da - i jeżeli zajęć nie będzie - to też się zapisuję!!!!!!!!!
PS. Przepraszam za niezbyt elegancki język, ale się zdenerwowałam :>
-
- Zaprawiony W Bojach
God damn! Tez wszedlem na uczelniany harmonogram... chyba wtedy mnie nie bedzie. I tak te wyklady nic nie daja :Dilly pisze:Ale sprawdzę to jak najszybciej się da - i jeżeli zajęć nie będzie - to też się zapisuję!!!!!!!!!
Szczerze mowiac napalilem sie, szczegolnie na numerek startowy z tekstem "biegam, bo ... "