Troche nie ta strona, ale w koncu marsz to wolniejsze bieganie, a Korzeniowskiego nie chce meczyc
Zdarzylo mi sie ostatnio przejsc kilkadziesiat kilometrow na wlasnych nogach. Jezdze duzo na rowerze, kondycji nie brakuje, myslalem sobie - bulka z maslem. Moja pycha zostala starta po 15 km gdy konczylem kolejne 25 moje nogi to byl jeden wielki pecherz.
Mialem wygodne (wydawalo mi sie) i rozchodzone adidasy. Na niewiele sie to zdalo.
I teraz pytanka:
- gdzie szukac informacji nt chodzenia (w czym, jak sie rozchodzic itd)
- gdzie znalezc informacje jak leczyc stopy, ktore sa mocno zbite, nie mowiac o zasychajacych pecherzach.
Bede wdzieczny za kazda pomoc
Pozdrawiam biegaczy
Piechur
marsz... gdzie szukac informacji?
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Posłuchaj ja teraz nie żartuję idź na pielgrzymkę pieszą taką co trwa ponad 3 dni (to akurat ważne), sam zobaczysz co trzeba robić by maszerować dobrze i bezboleśnie a może znajdą się ludzie (siostry i bracia - tak na pielgrzymkach się mówi) co podpowiedzą Ci co nie co o marszu.
Jeśli chodzi o bąble but musi być wygodny i lekko za duży (mówią, że pół numeru), skarpety nie żadne frote, bawełniane tylko takie jak do biegania co dobrze odprowadzają pot, jak coś wpadnie do bucika natychmiast usuń.
Ale powiem Ci, że nawet stosując się do tych zaleceń i tak jakiś miesiąc temu przydarzyło mi się nieźle zabąblować.
Pozdrawiam bez bąbli
Jeśli chodzi o bąble but musi być wygodny i lekko za duży (mówią, że pół numeru), skarpety nie żadne frote, bawełniane tylko takie jak do biegania co dobrze odprowadzają pot, jak coś wpadnie do bucika natychmiast usuń.
Ale powiem Ci, że nawet stosując się do tych zaleceń i tak jakiś miesiąc temu przydarzyło mi się nieźle zabąblować.
Pozdrawiam bez bąbli
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
-
- Dyskutant
- Kontakt:
ile srednio robi sie dziennie na pielgrzymce?
i ktora jest najdluzsza i najciezsza?
i ktora jest najdluzsza i najciezsza?
-
- Rozgrzewający Się
Jedne z najdłuższych to:
-diecezja gdańska: grupa kaszubska z Helu
-diecezja ełcka: grupa z Sejn
-diecezja szczecińsko-kamieńska: grupa chyba ze Świnoujścia
Szukaj wśród tych. One są najdłuższe. Kiedyś chciałem pójść, niestety na planach się skonczyło.
-diecezja gdańska: grupa kaszubska z Helu
-diecezja ełcka: grupa z Sejn
-diecezja szczecińsko-kamieńska: grupa chyba ze Świnoujścia
Szukaj wśród tych. One są najdłuższe. Kiedyś chciałem pójść, niestety na planach się skonczyło.
Per aspera ad astra
-
- Dyskutant
- Kontakt:
dobra dzieki
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
Ta z Sejn słyszałem jest bardzo fajna.
Pozdrawiam tęskniąć za atmosferą pielgrzymek
Pozdrawiam tęskniąć za atmosferą pielgrzymek
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
-
- Rozgrzewający Się
Jesli chodzi ci o lazenie na ostro to musisz miec wysokie buty za kostke, dobre skarpety, i duzo checi. Nigdy nie przebijaj pecherzy, ja raz tak zrobilem na trasie i wdala sie infekcja, leczlem to jakies 3 miesiace. Jak lazisz dobze jest co jakis czas zasypac stopy zasypka, najwzniejsze jest to zeby nie byly dlugo wilgotne, a buty na ostre lazenie nie moga byc za duze bo wlasnie to robi obtarcia, musza miec troszeczke luzu na skarpetke i takie zeby ci ona nie zjezdzala. Dobze jest lazic 2 do3 razy na miesiac na poczatek po 20 km po lesie. Jak bedziesz chcial wiecej wskazowek to napisz.