Bieganie a siłownia?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
lukas86t
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
Mam 21 lat i chciałbym zacząć biegać. Jednak 4 razy w tygodniu mam siłownie a patrząc obiektywnie to bieganie i siłownia raczej ze sobą nie współgrają. Bardziej zależy mi na wyglądzie niż na kondycji. Jednak chciałbym troche poprawić swoją kondycję no i zrobić coś więcej dla zdrowia. Więc moje pytania:
-Czy warto by było biegać tak z 1,5 km tak z 4-5 dni w tygodniu? - (nie zależy mi na przełamywaniu barier, bieganiu coraz dalej i dalej itp) Chodzi mi głównie o to żeby nie stracić na wadze a mimo to biegać.
-Czy innym którzy chodzą na siłownie bieganie w jakiś sposób przeszkadza?
- Może proponujecie jakieś inne rozwiązania tego biegania dla mnie?
Chciałbym zrobić coś z moim życiem i taki bieg rano byłby myśle fajną sprawą - nastroiłby mnie pozytywnie na cały dzień i rozbudził. Jednak nie chce tego robić kosztem czegoś innego. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
New Balance but biegowy
illy
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja tam się nie znam - ale jeżeli taki poranny bieg by Cię pozytywnie nastroił do życia i poprawił samopoczucie na cały dzień - to nawet tylko i wyłącznie dla tego efektu... chyba warto, nie? :)

A jeżeli chodzi o wybór: rzeźba a kondycja - cóż... wydaje mi się, że jedno może spokojnie iść w parze z drugim :)
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na pewno te 1,5km pomoze ci na poczatku jesli wczesniej nic nie robiles
Mateusz
Dare for more!
tomasz

Nieprzeczytany post

Bieganie nie przeszkadza siłowni - wręcz jest korzystne i wskazane. Możesz biegać znacznie więcej (oczywiście powoli) i spokojnie ternować kulturystykę. 4 dni siłownia + 3 dni biegania to dobry układ. Lepiej nie kumuluj w ciągu dnia jednego i drugiego.
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No a o wage sie nie musisz martwić , odżywiaj sie normalnie (tzn jedz kiedy chcesz i co chcesz) a nic nie stracisz
gg 1175002
tomasz

Nieprzeczytany post

Wojas pisze:No a o wage sie nie musisz martwić , odżywiaj sie normalnie (tzn jedz kiedy chcesz i co chcesz) a nic nie stracisz
Bez przesady - dieta jest bardziej skąplikowana niż wolna amerykanka :hej:
Awatar użytkownika
Stasio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trenuję wyczynowo trójbuj siłowy z niezłymi wynikami jednocześnie przygotowuję się do maratonu. Wszystk można pogodzić, życzę wytrwałości i w bieganiu i na siłce
Run for fun
Awatar użytkownika
Azavid
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bieganie i cwiczenie... Jest to dobre polaczenie, mase miesniowa bedziesz budowal wolniej, ale za to bedziesz mial pewnosc ze to bedzie "czysta" masa miesniowa :oczko:
"Po dziś dzień w Niebie
Aniołowie noszą broń okrutną"
tomasz

Nieprzeczytany post

Stasio z trójbojem chyba jest nieco łatwiej. Wy nie macie dużej masy :) A możesz podać swoje życiówki z każdego boju?
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czytalem ze trenujac na silowni, bieganie poprawia regeneracje
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
Stasio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

moje życiówki to przysiad 90 martwy 120 wyciskanie 55 przy wadze poniżej 50 kg
Run for fun
Bohun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam! Też czytałem, że bieganie poprawia regenerację po treningu na siłce. A przy okazji poprawisz rzeźbę. W końcu chyba każdy ćwiczący na siłowni się zgodzi, że bez aerobów nie ma dobrej rzeźby... Jeśli chodzi o spoadek masy to myślę, że nie musisz się martwić, wystarczy że uwzględnisz w diecie ten dodatkowy wydatek energetyczny.

Pozdro
“The difference between combat and sport is that in combat you bury the guy who comes in second.”
ODPOWIEDZ