'schodzące' paznokcie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
vulpecula
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam !
Mam mały problem ze ‘schodzącymi’ paznokciami... jak już mi zerwą to jest spokój, ale właśnie zauważyłam, że te które odrastają znów są fioletowe :grr:
To może trochę tak drastycznie brzmi, ale generalnie nie jest jakieś bardzo dokuczliwe – boli przez pierwsze 20 minut biegu, później nie zwracam już uwagi. Tylko tak beznadziejnie to wygląda kiedy więcej palców bez paznokci niż z ... :bum:

Znajomy mi powiedział, że on tak miał zawsze po górach bo kupił sobie za małe buty...
Faktycznie takie są objawy za małego obuwia?? Bo ja mam w sumie taki problem tylko z lewą stopą ...

Przyznam się, że nie biegam w specjalistycznym obuwiu, ale że zaczęłam dopiero tej zimy od planu 10 tygodniowego to chciałam poczekać z tym zakupem do momentu aż dojdę do 15km dziennie i może drugą zimę przebiegam – tak żeby mieć pewność, że nie wyrzucam kasy w błoto...
Te, w których biegam teraz, chyba nie są aż takie złe bo żadnych innych problemów nie mam. Kolana piekły mnie tylko raz ale to dlatego, że zalało moją normalną trasę (polne ścieżki) i musiałam się przerzucić na kostkę i asfalt (10km)... :grr:
Nie ukrywam, że jestem trochę z tych co to potrafią się wyłożyć i na prostej drodze (najlepiej w jedynej kałuży w okolicy)... :bum: więc może już taki mój los
"Nasze pragnienia powinny przerastać możliwości, inaczej niebo nie byłoby potrzebne"
Robert Browning i Ja =O)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Alexis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mimi wszystko namawiam do kupna porzadnych bucikow do biegania. Zobaczysz ze problemy znikna.
Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

vulpecula pisze:Witam !
Mam mały problem ze ‘schodzącymi’ paznokciami... jak już mi zerwą to jest spokój, ale właśnie zauważyłam, że te które odrastają znów są fioletowe :grr:
To może trochę tak drastycznie brzmi, ale generalnie nie jest jakieś bardzo dokuczliwe – boli przez pierwsze 20 minut biegu, później nie zwracam już uwagi. Tylko tak beznadziejnie to wygląda kiedy więcej palców bez paznokci niż z ... :bum:

Znajomy mi powiedział, że on tak miał zawsze po górach bo kupił sobie za małe buty...
Faktycznie takie są objawy za małego obuwia?? Bo ja mam w sumie taki problem tylko z lewą stopą ...

Przyznam się, że nie biegam w specjalistycznym obuwiu, ale że zaczęłam dopiero tej zimy od planu 10 tygodniowego to chciałam poczekać z tym zakupem do momentu aż dojdę do 15km dziennie i może drugą zimę przebiegam – tak żeby mieć pewność, że nie wyrzucam kasy w błoto...
Te, w których biegam teraz, chyba nie są aż takie złe bo żadnych innych problemów nie mam. Kolana piekły mnie tylko raz ale to dlatego, że zalało moją normalną trasę (polne ścieżki) i musiałam się przerzucić na kostkę i asfalt (10km)... :grr:
Nie ukrywam, że jestem trochę z tych co to potrafią się wyłożyć i na prostej drodze (najlepiej w jedynej kałuży w okolicy)... :bum: więc może już taki mój los
Z tymi kilometrami to jakieś chore zapędy, wszystko po woli, i buty najważniejsze są, pamiętaj nie myśl o kilometrach tylko o zdrowiu bo jest tylko jedno... komu chcesz zaimponować, przecież biegasz dla siebie ?? no nie... a ten opis co masz to nie traktuj na poważnie to tylko filozoficzna przenośnia istnienia i egzystencji człowieka czyli jego natury...

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
vulpecula
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Chęć wstrzymania się z zakupem butów podyktowana raczej była względami finansowymi, a nie chęcią zaimponowania komukolwiek. :bum:
Nie widziałam sensu w kupowaniu tego typu obuwia jeśli nie byłam pewna czy w ogóle DAM RADĘ biegać...

Może dopiszę, że nie biegam w tenisówkach tylko w adidasach, które chociaż kupowane były wieki temu (kiedy nie miałam pojęcia o pronacji, supinacji itp.) to z tego co udało mi się ustalić jakąś amortyzację mają, poza tym dbam o to żeby trasa nie była zbyt wymagająca (polne drogi).

Dlatego pytam czy problem ze złażącymi paznokciami może być skutkiem:
a\ za małego obuwia,
b\ może zbyt wąskiego czubka buta,
c\ albo zwyczajnie pokraka na trasie tak ma!
Fatal@Error pisze:no nie... a ten opis co masz to nie traktuj na poważnie to tylko filozoficzna przenośnia istnienia i egzystencji człowieka czyli jego natury...
ha ha ha ha ha ah aha ha ha ha hahaha ha ha ahaha aha ha – DAWANO JUŻ SIĘ TAK NIE UŚMIAŁAM !!!!
Mam nadzieję, że swoją stopkę traktujesz mniej dosłownie niż moją !!! :oczko:
"Nasze pragnienia powinny przerastać możliwości, inaczej niebo nie byłoby potrzebne"
Robert Browning i Ja =O)
Awatar użytkownika
vulpecula
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

sorry - 'szukaj' na forum wyjaśniło już sprawę !!! :oczko:
Robert Browning i Ja =O)
Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

vulpecula pisze:Dlatego pytam czy problem ze złażącymi paznokciami może być skutkiem:
a\ za małego obuwia,
b\ może zbyt wąskiego czubka buta,
c\ albo zwyczajnie pokraka na trasie tak ma!
Fatal@Error pisze:no nie... a ten opis co masz to nie traktuj na poważnie to tylko filozoficzna przenośnia istnienia i egzystencji człowieka czyli jego natury...
ha ha ha ha ha ah aha ha ha ha hahaha ha ha ahaha aha ha – DAWANO JUŻ SIĘ TAK NIE UŚMIAŁAM !!!!
Mam nadzieję, że swoją stopkę traktujesz mniej dosłownie niż moją !!! :oczko:
ad1. Wszystko po trochu ;) -=klik=-
ad2. no ba!

pozdro ;)
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
ODPOWIEDZ