Bieganie a waga

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
dave
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hello

Witam wszystkich, jestem nowy na forum, call me DAVE .

W ostatnim czasie postanowiłem wziąść się za siebie, ponieważ dużo czasu spędzam siedząc przy komputerku, żuciłem palenie, chcę poprawić stabilność organizmu, kondycje, i ogólnie samopoczucie. Jestem osobą sprawną fizycznie. Dlaczego bieganie ? Dlatego że w moim miasteczku jest bardzo dużo ciekawych plenerów, mogę zagłębić się w sobie podczas biegu.

Na początek na próbe pobiegłem w niedziele i poniedziałek trzy razy 10min biegu 2min przerwy. Spodobało mi się :D . Zamierzam biegać Pon Śr Pt i Sob . Rano ! :D

Mam 17lat 171cm 52kg . Jestem osobą baardzo szczuplutką, chcę bardzo przytyć, i teraz moje pytanie, jak bieganie wpłynie na moją wage ?

Chciałbym też popracować nad delikatną rzeźbą reszty sylwetki, na siłownie przyjdzie jeszcze czas, narazie nie chce czwiczyć, po pierwsze czas, po drugie słyszałem że siłownia chamuje wzrost , papierosy wystarczająco go wychamowały a teraz każdy cm jest mile widziany :D .

Pozdrawiam !
New Balance but biegowy
Leo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poczytaj na stronie głównej w dziale Zdrowie o diecie biegacza (czy tez wytrzymałościowca w ogóle).
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dave pisze:Mam 17lat 171cm 52kg . Jestem osobą baardzo szczuplutką, chcę bardzo przytyć, i teraz moje pytanie, jak bieganie wpłynie na moją wage ?
Z tyciem lepiej daj sobie spokój :hejhej: . Pomyśl raczej o "zmężnieniu", któremu sprzyja uprawianie każdego sportu. Wg. mnie bieganie długich dystansów raczej nie powiększy Twojej masy mięśniowej ale na pewno zwiększy wydolność i wytrzymałość organizmu budując dobrą bazę do parania się innymi, bardziej siłowymi dyscyplinami sportu :taktak: .
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
ODPOWIEDZ