Witam
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam wszystkich na forum,,znalazłem to forum w google, wiec może cos o sobie na początek nazywam sie Rafał mam 18 lat pisze tutaj ponieważ od 3 tyg biegam na początku było 2-3 km po tygodniu 7 a po 3 7-11km a dzis biegałem i poprostu nie miałem sił nie wiem dlaczego:/ a tak pyzatym pisze tu bo wybieram sie na Selekcje która leciała w 2006 w Tv 2 moze ktos oglądał. zalezy mi bardzo na wytrzymałości tylko nie wiem jak to zrobic czy chodzić na siłkę i ćwiczyć nogi czy co pomóżcie mi bo nie jestem obeznany dziękuje.
Dysortograf
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
Dzień dobry na forum. Lepiej późno niż wcale.
Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na to ze dzis nie miales sil, zlozylo si epewnie wiele rzeczy , 1 z nich to moze za duze obciazenie treningowe. Zrob sobie 1 dzien odpoczynku, twoja forma na tym nie straci.
1.Ile razy /tydz biegales do tej pory?
2.Gdzie? las , asfalt...
3.ile mozesz poswiecic czasu na bieganie, tygodniowo (np. jakis dzien ci w ogole nie pasuje)
4. Warto zebys poznal podstawy dot. spreztu, czyli czy buty nie sa za ciezkie, ubranie za grube
5. Inne formy aktywnosci? silka, basen
6. Kojarze cos ta Selekcje, testy do GROMu ale jesli mozesz podaj specyfike tych zadan. Czy sa to marszobiegi, czy moze sprawdzian na 3km
7. Poczytaj troche inne dzialy na glownej stronie, szczegolnie "trening"
Na razie tyle, na poczatek starczy
ps. Zrezygnuj z uzywek typu alkohol, papierosy, cola
1.Ile razy /tydz biegales do tej pory?
2.Gdzie? las , asfalt...
3.ile mozesz poswiecic czasu na bieganie, tygodniowo (np. jakis dzien ci w ogole nie pasuje)
4. Warto zebys poznal podstawy dot. spreztu, czyli czy buty nie sa za ciezkie, ubranie za grube
5. Inne formy aktywnosci? silka, basen
6. Kojarze cos ta Selekcje, testy do GROMu ale jesli mozesz podaj specyfike tych zadan. Czy sa to marszobiegi, czy moze sprawdzian na 3km
7. Poczytaj troche inne dzialy na glownej stronie, szczegolnie "trening"
Na razie tyle, na poczatek starczy
ps. Zrezygnuj z uzywek typu alkohol, papierosy, cola
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
-
- Rozgrzewający Się
hehe jestem dyslektykiem. jak ktos chce mi pomuc to tu jest strona do tej selekci i opisane co i jak. chodze na siłownie i basen ,,dni na trening sa mi obojetne wazne zeby dało kondycie ,biegam głównie asfaltem ale pasuje mi byc gotowy na teren lasy itp,buty mam NB mysle se dobre bo gosc mi doradził,, albo podajcie m ijakies cwiczenia na wyczymałosc nug.
tu ten link zobacz:
http://www.combat56.pl/ekstremum/
tu ten link zobacz:
http://www.combat56.pl/ekstremum/
Dysortograf
-
- Rozgrzewający Się
??????????
Dysortograf
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Witaj!
Co do dysleksji, to proponuje czytac ksiazki, powinna sama zaniknac .
Nie jestem wielkim ekspertem, ale skoro sie wybierasz na selekcje, to z pewnoscia silownia bedzie ci pomocna, rowniez zapoznaj sie z zadaniami specjalnymi bo to bedzie wymagalo od ciebie innej sprawnosci niz bieganie. Co do biegania oddaje glos ekspertom.
Pozdrawiam
Co do dysleksji, to proponuje czytac ksiazki, powinna sama zaniknac .
Nie jestem wielkim ekspertem, ale skoro sie wybierasz na selekcje, to z pewnoscia silownia bedzie ci pomocna, rowniez zapoznaj sie z zadaniami specjalnymi bo to bedzie wymagalo od ciebie innej sprawnosci niz bieganie. Co do biegania oddaje glos ekspertom.
Pozdrawiam
[url=http://www.swiat-podrozy.pl][img]http://images20.fotosik.pl/233/55fefe7051d824a6.jpg[/img][/url]
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tomasdivius][img]http://runmania.com/f/8a8a0aa806fe49b94c69936672f5cfe7.gif[/img][/url]
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tomasdivius][img]http://runmania.com/f/8a8a0aa806fe49b94c69936672f5cfe7.gif[/img][/url]
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze 4 jednostki biegania na tydz beda wystarczajace.
3x spokojne truchtanie + 1xmarszobieg
1 - bieg 30' + SPR 20'
2 - bieg 45' + 4-6 przyspieszen na odcinku 80-200m
3 - bieg 25' + 4-6 przyspieszen na odcinku 80-200m
4 - marszobieg 1h 45'
Przed kazdym biegiem rozgrzewka
SPR - sprawność czyli różne ćwicznia rozciagające i wzmacniające
Co do ćw siłowych. "Pakowanie" nic ci nie da, chyba ze bedziesz musial podniesc cos ciezkiego. NBa Selekcji najpewniej bardziej liczy sie wytrzymalosc wiec rob kilkanascie powtórzen kazdego cwiczenia na krotkich przerwach, kilka sek. OBcviazenie musi byc wiec mniejsze
Najlepsze wg mnie beda superserie. Czyli 8-10 stacji gdzie wykonujesz roznorodne cwiczenia bez przerw. Np
robisz 50pompek, wstajesz i od razu 100 brzuszkow
Po seri 4' rozluznienia
Cwiczen na wytrzymalosc nie ma. Mozesz zwiekszyc wytrzymalosc miesnia wlasnie wykonujac tysiace powtorzen.
Co do planu biegowego:
do treningow 1-3 dodawaj co tydzien 5' a do 4 dodaj 15'
Tak przez kolejne 3 tyg coraz mocniej, 4 wyluzuj zrób 3 treningi po 40-45'
3x spokojne truchtanie + 1xmarszobieg
1 - bieg 30' + SPR 20'
2 - bieg 45' + 4-6 przyspieszen na odcinku 80-200m
3 - bieg 25' + 4-6 przyspieszen na odcinku 80-200m
4 - marszobieg 1h 45'
Przed kazdym biegiem rozgrzewka
SPR - sprawność czyli różne ćwicznia rozciagające i wzmacniające
Co do ćw siłowych. "Pakowanie" nic ci nie da, chyba ze bedziesz musial podniesc cos ciezkiego. NBa Selekcji najpewniej bardziej liczy sie wytrzymalosc wiec rob kilkanascie powtórzen kazdego cwiczenia na krotkich przerwach, kilka sek. OBcviazenie musi byc wiec mniejsze
Najlepsze wg mnie beda superserie. Czyli 8-10 stacji gdzie wykonujesz roznorodne cwiczenia bez przerw. Np
robisz 50pompek, wstajesz i od razu 100 brzuszkow
Po seri 4' rozluznienia
Cwiczen na wytrzymalosc nie ma. Mozesz zwiekszyc wytrzymalosc miesnia wlasnie wykonujac tysiace powtorzen.
Co do planu biegowego:
do treningow 1-3 dodawaj co tydzien 5' a do 4 dodaj 15'
Tak przez kolejne 3 tyg coraz mocniej, 4 wyluzuj zrób 3 treningi po 40-45'
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
-
- Zaprawiony W Bojach
Skoro chorujesz na dysortografię to powinieneś wiedzieć, że większość programów do edycji tekstów potrafi błędy poprawiać. Nawet przeglądarki internetowe to potrafią - Firefox w którym właśnie piszę podkreśla mi właśnie błędy na czerwono, a ja je od razu poprawiam. A jeśli ci się po prostu nie chce poprawić swoich postów - to się przyznaj, będę unikał czytania twoich postów.rafalkomando pisze:hehe jestem dyslektykiem.
A ja mam dość czytania pokaleczonych tekstów, bo sam zaczynam przez nie robić błędy, których nie zrobiłbym nawet w podstawówce :/
-
- Rozgrzewający Się
no spoko nie ma sprawy zainstaluje foxa. ok to wielkie dzieki chłopaki , tylko zebym sie nie przetrenował,,a jak jest z jedzeniem albo piciem podczas biegu? bo mne nieraz kolka łapie
Dysortograf
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zanalizuj po jakim jedzeniu i po jakim czasie od ost, posilku lapie cie kolka.
Przed biegiem staraj sie rozcignac okolice bioder.
Krazenia bioder
wyprostowane nogi i sklony do prawej nogi jednoczesnie wypychasz lewe biodro w lewo
itp.
Przed biegiem staraj sie rozcignac okolice bioder.
Krazenia bioder
wyprostowane nogi i sklony do prawej nogi jednoczesnie wypychasz lewe biodro w lewo
itp.
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
-
- Rozgrzewający Się
aha spoko. a jak bede biegał co 3-3 dzien po 8-10 km to siła i szybkosc mi sie tez zwieksza czy tylko wyczymałosc i na krótkie dystanse bede słaby?
Dysortograf
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Niedawno zaczales wiec na poczatku wszystkie twoje parametry pojda w gore, ale tylko troche.
Biegajac dlugie, jednostajnie odcinki nie bedziesz umial wykonywac szybkich sprintow. Dorzuc przyspieszenia w trakcie biegu np. podczas 40' biegu . 5x20sek na 90%
Postraj sie biegac co 2 dzien , co 3 moze byc za malo
Jak masz w poblizu ~las, biegaj wlasnie w terenie pagorkowatym, to poprawi sile, jesli nie masz nic takiego znajdz choc trocxhe nachylony odcinek 60-100m i rob na nim skipy, wsk pod gorke
Biegajac dlugie, jednostajnie odcinki nie bedziesz umial wykonywac szybkich sprintow. Dorzuc przyspieszenia w trakcie biegu np. podczas 40' biegu . 5x20sek na 90%
Postraj sie biegac co 2 dzien , co 3 moze byc za malo
Jak masz w poblizu ~las, biegaj wlasnie w terenie pagorkowatym, to poprawi sile, jesli nie masz nic takiego znajdz choc trocxhe nachylony odcinek 60-100m i rob na nim skipy, wsk pod gorke
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
-
- Rozgrzewający Się
aha no dzieki to sprint bede robił tez ,a czy szybkosc mozna szybko wyrobic?
Dysortograf
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zalezy co rozumiesz pod pojeciem szybkosc
11s/100m ?
Zalezy do twojego miesnia
11s/100m ?
Zalezy do twojego miesnia
Mateusz