Witam,
Właśnie od niedawna zacząłem biegać i mam zamiar kontynuować ten trend;-). Mam najzwyklejsze buty Adidas Marathon ale źle mi się w nich biega. Jestem dosyć ciężki(95 kg) przy 180 cm wzrostu. Z tego co się zorientowałem to moje stopy pronują - węwnętrza krawędź pięty wyciera się - z tyłu wygląda jak x. Kiedyś miałem płaskostopie ale teraz to już nie wiem jaki jest stan tej choroby. Biegam głównie po chodnikach i ścieżkach rowerowych.
I teraz do sprawy. Jadę jutro do Factory w Ursusie i będę szukał butów wygodniejszych. W obecnych zaczynają boleć mnie golenie i "czuję" kolana. Możecie coś polecić dla takiego "zielonego" ludka jak ja w niewygórowanej cenie? Czytałem parę postów z tego forum i jestem lekko skołowany ilością informacji więc potrzebuję doraźnej pomocy. Jak się będę lepiej orientował to wybiorę sobie nowe.
Z góry dziękuję;-)
Piotr
Buty na początek.
- Wojas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na początek najlepiej przeprowadz sobie taki test: TUTAJ , potem poszukaj po sklepach (najlepiej firmowych typu: Asics, NewBalance ) obuwia do biegania i zorientuj sie w cenach
gg 1175002
- runner78
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Polecam buty firmy Asics - chyba najbardziej sprawdzony przez biegaczy
Bardzo dużo czytałem o tych butach na necie zanim kupiłem model GT 2110
Są najtańsze w marketach decathlon - 249 zł
Buty - rewelka
Bardzo dużo czytałem o tych butach na necie zanim kupiłem model GT 2110
Są najtańsze w marketach decathlon - 249 zł
Buty - rewelka