Witajcie to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Mam 19 lat 174 cm wzrostu i ważę 62 kg.
Gram 2 godziny tygodniowy w piłkę więc jakąś kondycje mam, potrafię przebiec 30 minut truchtem bez zadyszki.
Chciałbym zacząć biegać dla poprawienia samopoczucia i lepszej kondycji fizycznej.
Czytałem o planach treningowych czy powinienem urzeczywistnić ten 10 tygodniowy a może jakiś inny ? Proszę o wasze propozycję i wskazówki dotyczące biegania ponieważ dopiero zaczynam.
Myślałem o zmianie diety na jakąś uporządkowaną żeby przybrać trochę na masie, ale na razie zacząłem pić zieloną herbata i lepiej się po niej czuje.
A propo ostatnio miałem możliwość rozmowy z prof. Leszkiem Balcerowiczem i powiedział że biega codziennie rano 30 minut ponieważ pomaga to pózniej w myśleniu przez cały dzień.
Pozdrawiam wszystkich biegaczy Jacek
Jaki plan ? 10 tygodniowy ? może zmiana diety ?
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Wage jak dla mnie masz dobrą. Zacznij moze od [url://http://www.bieganie.pl/zacznij/jak/index05.html]tego[/url]. z tym ze nie od poczatku tylko gdzies od 7-8 tygodnia. Obserwuj jak sie czujesz na takich tyreningach, mozesz notowac czasy, ale to ma byc spokojne bieganie
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
K.....znowu zle linka wyslalem!!!!!!!!!!!!!!
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
3-4x w tyg. po 30`jaca87 pisze:potrafię przebiec 30 minut truchtem bez zadyszki.
Chciałbym zacząć biegać dla poprawienia samopoczucia i lepszej kondycji fizycznej.
1x w tyg. coś żywszego, bieg po pagórkowanym terenie bądź kilka bardziej szybszych odcinków na koniec. Np 5-10x100m.
Jeśli chcesz przybrać ma masie to jedz więcej białka i zwiększ ilosz ilość kalorii na dobę.
---------------
Fist - podpisujesz go
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale po co masz przybierać na masie? Dla biegacza masz dobrą wagę.
I dobrze biegasz wiec takie generalne plany Ci nie potrzebne, a już na pewno nie 10-cio tygodniowy bo nie jestes początkujący.
Poprostu biegaj - różnorodnie.
Jak bys się musiał przygotowywać do jakiegoś wyścigu - to wtedy byś potrzebował jakiś plan.
I dobrze biegasz wiec takie generalne plany Ci nie potrzebne, a już na pewno nie 10-cio tygodniowy bo nie jestes początkujący.
Poprostu biegaj - różnorodnie.
Jak bys się musiał przygotowywać do jakiegoś wyścigu - to wtedy byś potrzebował jakiś plan.