Witam All ! Zaczynam swoją przygodę z bieganiem i mam pytanko. Które produkty żywieniowe jeść a które unikać ? Chodzi mi o to że coś tam wyczytałem, że jak sie nie je jakiejść tam grupy produktów to organizm przy wysiłku odrazu przechodzi do pobierania energii z tłuszczu. Prosze doradzcie coś bo niewiem co mam jeść żeby to bieganie przynosiło efekty w postaci spalonej tkanki tłuszczowej.
ps. nie bijcie, wiem, że jestem noob
co jeść ?
- gregoz68
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To raczej samo bieganie przynosi "spalanie tkanki tłuszczowej". Jak na pierwszy (trzeci) raz bardzo dobrze.
A teraz nr 1) Przebiegać zimę ( w tym celu warto zakupić trochę sprzętu); Nie załamywać się warunkami pogodowymi.
Możesz oczywiście poszperać na forum w poszukiwaniu różnych diet i sposobów odżywiania ale tak naprawdę nie przejmuj się tym specjalnie. Ważne tylko aby nie jeść zaraz przed bieganiem... konsekwencje mogą być pos... opłakane
Oby Ci tylko bieganie zaczęło sprawiać prawdziwą przyjemność.
Pozdrawiam!
A teraz nr 1) Przebiegać zimę ( w tym celu warto zakupić trochę sprzętu); Nie załamywać się warunkami pogodowymi.
Możesz oczywiście poszperać na forum w poszukiwaniu różnych diet i sposobów odżywiania ale tak naprawdę nie przejmuj się tym specjalnie. Ważne tylko aby nie jeść zaraz przed bieganiem... konsekwencje mogą być pos... opłakane
Oby Ci tylko bieganie zaczęło sprawiać prawdziwą przyjemność.
Pozdrawiam!
gregoz
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Można tak jak robisz.filo pisze:Właśnie wróciłem z biegania, biegłem 3-4 minuty potem 1 minuta szedłem i tak przez 40 minut. Dobry na początek taki system ? To było moje 3 bieganie
Można inaczej:
http://www.bieganie.pl/zacznij/jak/index05.html
Ogranicz się na razie do pół godziny.
Jak będziesz tyle biegać jednym ciągiem to dopiero, wydłużaj czas biegu.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.