GDZIE BIEGAĆ W KRAKOWIE

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
marcin28
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hej!
Właśnie zacząłem realizować swoje teoretyczne plany dotyczące biegania i mozolnie wcielać słowo w czyn.   Mieszkam w Krakowie i mam propozycję, żeby biegacze wpisywali tu swoje różne miescówki z dokładnym opisem trasy,ulic, dystansu, nawierzchni itp. im więcej szczegółów tym lepiej. W ten sposób może powstać ciekawa baza w której każdy znajdzie coś dla siebie. Osobiście najbardziej interesują mnie okolice błoń, kleparza, miasteczka studenckiego, Wrocławskiej, generalnie Krowodrza, choć niekoniecznie. Byłbym BARDZO ZOBOWIĄZANY gdyby ktoś napisał o trasach po ścieżkach, bo asfalt nie należy do najprzyjemniejszych. Nie wiem też gdzie w Krakiowie są bieżnie na które można sobie spokojnie wejść, a to byłoby fajne. Na pewno jedna taka jest na Placu na Groblach. Czy ktoś zna coś jeszcze? Pamiętam że w szkole podstawowej biegałem gdzieś w okolicy ul.Łazarza tam gdzie pogotowie i była to bieżnia, albo może mi się pomyliło. W końcu wiek już nie ten :-)

Pozdrawiam
Marcin
ODPOWIEDZ