jak zmierzyc trase biegu
- kosmita1
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam wszystkich. mam problemik szukam od jakiegos czasu interaktywnej strony (lub innego rozwiązania) jak zmierzyc dystans biegu. chodzi mi o mapę na której zaznacze trase biegu (pokazanie lub obliczenie odległosci km).jestem ze szczecina /prawobrzeże. dzieki .
kosmita1
- DonFasol
- Rozgrzewający Się
Hej, Kosmita 1, jeśli biegasz po ulicach, to ORIENTACYJNĄ odległość policzy Ci program ze strony www.michelin.com potem klikasz link "for all your travels", następnie "route planner", po czym zostaje Ci wpisać nazwy ulic, miasta (lub miast) i państwa, po którym planujesz zrobić trasę. Dziwnie to brzmi: trasa po państwie, ale taki Forrest na przykład...
Planowałem z tym narzędziem większe wyjazdy, i licznik samochodowy potwierdzał, a teraz właśnie michelin.com obliczyło mi, że spod domu na ulicę Lubicz w centrum Krakowa mam 11 km. To dość prawdopodobny wynik. Przebiegłbym jutro, by się upewnić, ale boję się, że zejdę na zawał :D
Zmierzę na rowerze;)
Pzdr.
Planowałem z tym narzędziem większe wyjazdy, i licznik samochodowy potwierdzał, a teraz właśnie michelin.com obliczyło mi, że spod domu na ulicę Lubicz w centrum Krakowa mam 11 km. To dość prawdopodobny wynik. Przebiegłbym jutro, by się upewnić, ale boję się, że zejdę na zawał :D
Zmierzę na rowerze;)
Pzdr.
siła = cel i cierpliwość
-
- Wyga
Najdokladniej z kolkiem drogowym (+-10cm/km) ewentualnie z licznikiem rowerowym (ale tu wazne zeby byl skalibrowany tz rzeby gosc przejechal wczesniej np kolko po stadionie wtedy wiadomo czy/jaki jest blad)) inaczej wynik moze sie roznic nawet >1%..Adresy o licznikach rowerowych:
Ustawianie licznika rowerowego
Co nieco o liczniku
o certyfikacji stadionu glow IAAF
Z tego co doczytalem wychodzi ze trase przy pomocy licznika rowerowego mozna wyznaczyc z dokl ~99% (max nawet ~99,95%).Ja uwazam ze 95% to juz jest ok a 99% to juz calkiem spoko. Ps jaka jest u was dokl pomiaru waszych tras ?
(Edited by lubiebiegac at 5:22 pm on July 8, 2005)
Ustawianie licznika rowerowego
Co nieco o liczniku
o certyfikacji stadionu glow IAAF
Z tego co doczytalem wychodzi ze trase przy pomocy licznika rowerowego mozna wyznaczyc z dokl ~99% (max nawet ~99,95%).Ja uwazam ze 95% to juz jest ok a 99% to juz calkiem spoko. Ps jaka jest u was dokl pomiaru waszych tras ?
(Edited by lubiebiegac at 5:22 pm on July 8, 2005)
Słońce i wiatr to lubię :)
- Yossarian
- Rozgrzewający Się
Spróbuj na stronie http://www.routeruler.com/. Jest to świetny programik za darmo, wypróbowany przez mnie wielokrotnie. Wszystko, co musisz mieć to mapa w dowolnym formacie graficznym (moe być skan interesującej Cię okolicy). Polecam wszystkim i pozdrawiam.