Rywalizacja Endomondo - dla wierzących.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
qbol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cel jest szlachetny - pomoc duszom w czyśćcu cierpiącym. Chyba każdy z nas straciła kogoś bliskiego. Jeśli jesteś osobą wierzącą, to na pewno modlisz się za bliskich zmarłych. Po śmierci nie zawsze dusze trafiają prosto do nieba, czasami cierpią przed dostaniem się tam w czyśćcu. Możemy im pomóc modlitwą postami i dobrymi uczynkami. Cóż jest lepszego niż ofiarowanie wysiłku, naszego potu i bólu takim duszom? Proszę przed rozpoczęciem aktywności zmów w myślach modlitwę do Pana Boga, z ofiarą swojego wysiłku dla duszy zmarłej Ci bliskiej osoby lub za dusze w czyśćcu cierpiące. Ciebie to nic nie kosztuje, a komuś możesz skrócić cierpienia. No, a dla tych którzy chcą zapisać się do rywalizacji link: https://www.endomondo.com/challenges/32665933 serdecznie zapraszam.
New Balance but biegowy
FatGoat
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

:niewiem:
Awatar użytkownika
Batman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:33

Nieprzeczytany post

Jednym słowem - srogo.
Może już wkrótce za dusze zmarłych będziemy wysyłać smsy - żeby mi pomóc.
Przecież to jakiś żart albo spam.
START: 17.06.2015, 170 cm; 116,7 kg
było: 108 kg - 10 km w 65:24 (27.09.2015)
jest: 98 kg - 10 km w 55:33 (25.09.2016)
będzie: 80 kg - 10 km w 40 minut
-
Start II: 07.06.2021, 170 cm; 124 kg
-
Start III: 30.05.2023, 170 cm; 101 kg
[url=viewtopic.php?f=27&t=64998]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=28&t=64999]KOMENTARZE[/url]
chmiel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49 min

Nieprzeczytany post

już wysyła się "Lajki" żeby murzynki wodę miały. Mnie już nic nie dziwi ;)

Co nie zmienia faktu, że jako katol (jestem katolem ;) ) uważam, że jeżeli ktoś o jedną chwile więcej w ciągu dnia o Bogu pomyśli i się pomodli, to nie ma tego złego :) Słowem, nawet "głupie" pomysły nie są głupie, jeżeli działają ;)
Awatar użytkownika
qbol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przykro mi, że pomyśleliście że to żart. Na Endomondo są różne rywalizacje, przeważnie bez konkretnych celów. Większość w stylu biegajmy lenie, albo skoczmy do sklepu po flaszkę. Temat pomocy duszom wcale nie jest jakiś dojechany, czy nowy. Wyraźnie napisałem, że jest to dla ludzi wierzących. Na pewno jakby tu się pojawił temat, że wierzę w Pokemony i coś w stylu że muszę je wszystkie wyłapać, to by kontrowersji to nie wzbudziło. Nie chcesz, nie angażuj się i tyle. A jeśli chcesz zgłębić te tematy i dowiedzieć się czemu akurat coś takiego przyszło mi do głowy to pełno jest ciekawych audiobooków np. na youtube. Ja nikogo do niczego nie zmuszam. Ofiarowanie dobrych uczynków jest zgodne z naukami Kościoła, więc Ameryki nie odkryłem, zarobić też na tym nie zarobię, a jak widać tylko mogę się nabawić przez to niepotrzebnej krytyki. Mam nadzieję, że przynajmniej nie piszą tego ludzie ochrzczeni.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że przynajmniej nie piszą tego ludzie ochrzczeni.
Twoja idea od początku wydała mi się dziwna, ale nie krytykuję ludzi za to że są dziwni, więc nie brałem udziału w wątku. Jednak teraz pojechałeś. To jest zwykłe sekciarstwo. Nawet ludzie tego samego wyznania mają prawo do różnych poglądów na kwestie wiary. Jestem pewien, że dwaj papieże nie są zgodni w wielu sprawach.
Awatar użytkownika
qbol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ok, rozumiem co chcesz powiedzieć. Żeby uciąć niepotrzebną dyskusję. Ideą nie było zapisanie się do grupy, do rywalizacji, czy do sekty jak napisałeś. Ideą od początku była i jest pamięć o zmarłych. Bardziej zależało mi, żeby ktoś się pomodlił przed biegiem za swojego bliskiego zmarłego i ofiarował mu dobry uczynek. To wszystko.
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

qbol pisze:Na pewno jakby tu się pojawił temat, że wierzę w Pokemony i coś w stylu że muszę je wszystkie wyłapać, to by kontrowersji to nie wzbudziło.
A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Teoria że każdy walczy z kościołem jako takim?
Właśnie ciekawostką powinno być dlaczego takie wstawki w każdy aspekt życia Kościoła Katolickiego budzą coraz większy sprzeciw. Nie heretyków, agnostyków i innych tyków, ale właśnie ludzi ochrzczonych. Można co kilometr odmawiać zdrowaśkę, można co łaska zbierać na ulicy dla biednych. Tylko czy staniemy sie przez to lepsi? Jak tak, to ok.

Pisze to ludź ochrzczony.
Slawrumia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Batman pisze:Jednym słowem - srogo.
Może już wkrótce za dusze zmarłych będziemy wysyłać smsy - żeby mi pomóc.
Przecież to jakiś żart albo spam.
Te smsy to nie głupi pomysł, taki ksiądz albo jakaś babcia za takiego smsa 7999 na pewno dziesiątkę w czyjejś intencji odmówi.

Wysłane z mojego HTC 10 .
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Już dziś praktykuje się "dawanie na mszę" w jakiejś intencji. SMS to tylko metoda usprawniająca tą kwestię, ale też zapewniająca pewien stopień przejrzystości i audytowaloności.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

qbol pisze:Mam nadzieję, że przynajmniej nie piszą tego ludzie ochrzczeni.
Wszyscy ochrzczeni musza byc twojego zdania?
Awatar użytkownika
qbol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

lama71 pisze:
qbol pisze:Na pewno jakby tu się pojawił temat, że wierzę w Pokemony i coś w stylu że muszę je wszystkie wyłapać, to by kontrowersji to nie wzbudziło.
A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Teoria że każdy walczy z kościołem jako takim?
Właśnie ciekawostką powinno być dlaczego takie wstawki w każdy aspekt życia Kościoła Katolickiego budzą coraz większy sprzeciw. Nie heretyków, agnostyków i innych tyków, ale właśnie ludzi ochrzczonych. Można co kilometr odmawiać zdrowaśkę, można co łaska zbierać na ulicy dla biednych. Tylko czy staniemy sie przez to lepsi? Jak tak, to ok.

Pisze to ludź ochrzczony.
No widzisz, temat od razu wzbudził kontrowersje. Wcześniej czytałem tu na forum prośby innych żeby dołączyć się do jakiejś rywalizacji na Endomondo i nie było tam takich komentarzy.

Czy my się mamy przez to stać się lepsi? Nie wiem. Ja to bardziej traktuję jako pomoc komuś. Tak samo jak się dołącza do rywalizacji np. za chorych ludzi.
Rolli pisze:
qbol pisze:Mam nadzieję, że przynajmniej nie piszą tego ludzie ochrzczeni.
Wszyscy ochrzczeni musza byc twojego zdania?
Oczywiście że nie. Wszystko zależy od tego o czym rozmawiamy. Ale oczywiście na ten sam temat można mieć różne poglądy. Co jest ważne, w jaki sposób potrafimy o nich rozmawiać.
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja mimo że mam swoje zdanie na ten temat, szanuję założyciela wątku i podobnie mu myślących , ale w zamian oczekuje tego samego. Z tym bywa różnie.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
Slawrumia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

michal_c pisze:A ja mimo że mam swoje zdanie na ten temat, szanuję założyciela wątku i podobnie mu myślących , ale w zamian oczekuje tego samego. Z tym bywa różnie.
Znaczy zaraz otworzysz wątek latający potwór spaghetti i bedziesz oczekiwał szacunku od wierzących :P

Wysłane z mojego HTC 10 .
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A dlaczego nie, wiara to wiara z tym się nie dyskutuje.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
Zablokowany