Mój początek biegania
- olusnz
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich i prosze doświadczonych biegaczy o pomoc (zdaje sobie sprawe, że na pytania które będę zadawał są już napisane odpowiedzi, ale niestety nie mam tyle czasu by prześledzić całe forum)
Ja będę biec w strone słońca...
- olusnz
- Rozgrzewający Się
dziś będe biegł pierwszy raz (zamierzam od teraz biegać systematycznie) pobiegne tym planem tygodniowym (2 biegu 4 chodzenia)
jerzeli chcecie się podzielić jakąś radą to jestem zobowiązany
jerzeli chcecie się podzielić jakąś radą to jestem zobowiązany
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Witaj
Plan 10-cio tygodniowy powinien byc dobry. Jakbys miał pytania, to po prostu pisz.
Witam na Forum!
Plan 10-cio tygodniowy powinien byc dobry. Jakbys miał pytania, to po prostu pisz.
Witam na Forum!
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
- olusnz
- Rozgrzewający Się
witam po długiej przerwie (zepsuty komp)
i pierwszy problem:
W trakcie i po bieganiu bardzo bolą mnie łydki. Myślałem, że to przez to, że biegam po asfalcie ale wczoraj biegałem po polnej drodze i też mnie bolały.
co mam począć?
i pierwszy problem:
W trakcie i po bieganiu bardzo bolą mnie łydki. Myślałem, że to przez to, że biegam po asfalcie ale wczoraj biegałem po polnej drodze i też mnie bolały.
co mam począć?
- michal derbiszewski
- Wyga
Może troszkę krucej, może wolniej; Przerabiasz plan 10`cio tygodniowy ?
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Quote: from olusnz on 9:59 pm on April 24, 2005
W trakcie i po bieganiu bardzo bolą mnie łydki. co mam począć?
Robić po treningu automasaż. Tutaj przepis.
Następnie schładzać lodem.
W trakcie rozgrzewki pamiętać o rozciąganiu, zrobić je także pod koniec treningu. Tutaj trochę linków, jak nie masz tego w jakiejś wersji papierowej (książkowej)
Jeśli sprawa jest dokuczliwa to:
przerwa
lód co 2-3godz na 10-15min
przeciwzapalna maśtyga
Jeśli nie pomoże albo będą nawroty to do kopytologa.
Niech przyjrzy się stopą czy nie są platfusowate.
Wówczas wkładki ale amortyzujące-miękkie. Niektórzy felczerzy lubią zalecać wkładki na miarę ale takie są mniej więcej 10razy droższe niż zwykłe. Więc jeśli będzie taka konieczność to sugerowałbym najpierw sprawdzenie tych zwykłych.
(Edited by outsider at 1:02 pm on April 25, 2005)
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- olusnz
- Rozgrzewający Się
Wielkie thx za rady!!!
Tak jestem na drugim etapie tego 10 tygodniowego planu ;] i wszystko było by gites gdyby nie te łydy ale zobaczymy dzisiaj.
Poza tym bym był również wdzięczny za podanie dobrych ćwiczeń do rozgrzewki i rozciągania
Pozdro
Tak jestem na drugim etapie tego 10 tygodniowego planu ;] i wszystko było by gites gdyby nie te łydy ale zobaczymy dzisiaj.
Poza tym bym był również wdzięczny za podanie dobrych ćwiczeń do rozgrzewki i rozciągania
Pozdro
-
- Rozgrzewający Się
Cześć! mam do was wielka prożbe nie znacie kogoś kto biegałby w Bielsku-Białej ja dopiero zaczynam i chce sie "wmontować " do jakiejs grupki jesli ktos wie cos na ten temat prosze o kontakt nr.gg 6736034 dzieki!!