Problem z techniką biegania / kostki

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Katja
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich :usmiech:
z techniką to może za dużo powiedziane, ale problem jest i to bolesny. Zaczęłam biegać tydzień temu, 4 trening za mną, ale podczas pierwszego zdziwiłam się, że buty obtarły mi kostki, zwłaszcza że do kostek nie sięgają.... w trakcie drugiego treningu zauważyłam, że kiedy zmieniam tempo / przyhamowuję albo zbiegam z górki zawijam stopami jakoś tak, że kopię się sama po kostkach. Brzmi idiotycznie ale nadal nie jestem w stanie tego kontrolować. Dziś było lepiej ale i tak znów zbiegając z górki się skopałam... Podejrzewam, że coś robię nie tak jeśli chodzi o pracę nóg. Jeśli macie jakieś sugestie, będę mega wdzięczna.
New Balance but biegowy
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witaj.
Trudno będzie to kontrolować bo wynika to z Twojej budowy, sprawności ogólnej, siły poszczególnych mięśni itd. Zmienić moim zdaniem to można poprzez ćwiczenia wzmacniające i stabilizujące: półprzysiady, przysiady, ćwiczenia core stability itd. Im bardziej wszechstronne, tym lepiej. Ważne, żeby były prawidłowo i regularnie wykonywane.
A doraźnie to grubsze skarpetki.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Albo plaster, jezeli miejsce obtarcia sie dokladnie powtarza.
ODPOWIEDZ