Za wolne tempo?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
matttee
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Postanowiłem ostatnio wreszcie wziąć się za siebie i trochę schudnąć, zacząłem więc biegać. Głownie na orbitreku i bieżni które mam w domu, ale planuję też niedługo zacząć biegać normalnie na dworze. Mam nadzieję, że zostanę tutaj an forum stałym bywalcem :)
Póki co jednak mam jedną wątpliwość co do mojego biegania. Ostatnio przeczytałem, że tłuszcz najlepiej spala się gdy ma się tętno 60%-80% swojej wartości maksymalnej. Z tego powodu ostatnie moje 2 treningi robiłem w wolniejszym tempie. Biegałem przez ponad godzinę dziennie, starając się utrzymywać tętno na 70% i na koniec nawet nie miałem zadyszki. Wcześniej biegałem 30 min bardzo intensywnie i po tym czasie byłem kompletnie padnięty(dodam, że bardzo mi się to podobało :)).
Więc moje pytanie jest o to czy jeżeli nie męczę się za bardzo biegając takim tempem przy tętnie 70% to czy powinienem przyspieszyć? Czy może właśnie do spalania tłuszczy męczyć się za bardzo wcale nie trzeba?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wszystkie odpowiedzi znajdziesz tutaj:

http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=1548
ODPOWIEDZ