Mops

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Paulet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
Chciałbym zacząć biegać i myśle już o tym od dłuższego czasu, mam już jakieś niewielkie doświadczenie w tej dziedzinie i myśle ze wszystko sie uda, ale ,
Ni właśnie ale, mam mopsa piesek cudowny ale nie zanadrzu nadaje sie na treningi biegi czy inne takie.
Co zrobić z pieskiem kiedy jedziemy w trasę maratony długie biegi ??? Niestety nie mogę go zabierać choć bardzo byk chciała ?? Czy macie jakieś podobne sytuacjie, bądź znacie kogoś kto tez ma taki brobkem.
Albo obalicie ten stereotyp i jednak będzie można biegać z moim pupilem !!!
Czy ktoś z was ma mopsa czy innego buldożka ?
Czekam na wsparcie :)
New Balance but biegowy
__kamil__
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 75
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ale masz problemy... Oczywiste ze ten pies sie nie nadaje do biegania tak samo buldogi.

Jak wyjazd na pare godzin to psa zwyczajnie zostaw w domu. Jak na pare dni to rodzina/znajomi/schronisko/psie hotele.... Nie jest to chyba jakies skomplikowane :bum:

'Albo obalicie ten stereotyp i jednak będzie można biegać z moim pupilem !!!' masz psa i nie wiesz jakie ma mozliwosci ? Te rasy przebiegną krotki dystans i ledwo zyją. Logiczne ze nie pobiegną dlugich czy srednich dystansow. Co najwyzej sprinty.
Obrazek
ODPOWIEDZ