witam, zastanawiam się nad zakupem zegarka, który byłby dla mnie najodpowiedniejszy, jestem na początku przygody, jaką jest dla mnie profesjonalny fitness (aktualnie kończę kurs przygotowawczy na instruktora fitness) i bardzo chciałabym mieć porządny zegarek. wybór jest szeroki, a moja niewiedza w tym temacie jeszcze większa, czy ktoś mógłby mi pomóc? naprawdę nie wiem, czy potrzebuję czegoś takiego, jak Nike Triax Elite HRM/SDM, Polar S 810i, Polar S 625i czy wystarczy mi Nike triax c6 albo któryś z polarów z serii M, naprawdę nie wiem, kołuje mnie mnogość funkcji w najwyższych modelach obu tych firm, podczas gdy nike triaxc6 posiada licznik spalonych kalorii... czy zegarki przeznaczone dla biegaczy są równie dobre dla osób uprawiających sporty "salowe"? nie ukrywam, że możliwość połączenia z PC i analiza danych jest dla mnie dość istotna,
z góry dziękuję za wszystkie komentarze i okazaną pomoc, magdalena
jaki zegarek?
- ulka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Musisz sobie uświadomić, jakie funkcje są Ci potrzebne do treningu, a jakie Cię nie interesują. I na tej podstawie dobrać sobie zegarek. Zajmuje to trochę czasu, bo trzeba przejrzeć wszystkie oferty, ale warto, tym bardziej, że nie jest to mały wydatek.
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe