Co dalej?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Imek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, zapewne powielam już któryś temat, za co przepraszam, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi dla mojego pytania.
"Na serio" biegam prawie miesiąc, obecnie biegam średnio 5km w czasie około 34minuty. Największy mój dystans to 6,5km w 47 minut. I moje pytanie, co dalej? Nie mam pojęcia o żadnych technikach biegu, oddychania i tym podobne. Czy zacząć się już tym interesować, czy jeszcze za wcześnie żeby przejmować się takimi rzeczami? Ew. może jakieś podpięte tematy w których mógłbym znaleźć pomoc? Zawsze robię sobie 2 dni odpoczynku po każdym bieganiu ponieważ czuje że moje mięśnie nie do końca się regenerują na pełen bieg. Moje średnie tempo to 7minut/km . Zacząć biegać szybciej ale krótsze trasy, czy wolniej ale większe wybiegi, i jak często w ciągu tygodnia? Biegam z racji zrzucenia kilku kilogramów, lepszej kondycji i może w przyszłości jakieś pół maratony ale to czysto dla zabawy niż wyników.
Pozdrawiam :usmiech:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Może to jest tekst dla Ciebie:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=3576
Imek
Rozgrzewający Się