Biegam bo lubię, ale bez planu - już 1000 km
-
- Rozgrzewający Się
Cześć!
Biegam od 2 lat, będzie już ponad 1000km, nie dlatego że chcę mieć kondycję ale lubię słuchać książek. Nie zależy mi na czasie, a chce się dowiedzieć co robić żeby to poprawić i nie zrobić sobie krzywdy. Buty co pół roku wymieniam, + witaminy i kofeina z kfd. Jem jak student :D
Może coś na stawy polecicie, albo o czym pamiętać mam?
Albo jakieś porady do diety?
Biegam od 2 lat, będzie już ponad 1000km, nie dlatego że chcę mieć kondycję ale lubię słuchać książek. Nie zależy mi na czasie, a chce się dowiedzieć co robić żeby to poprawić i nie zrobić sobie krzywdy. Buty co pół roku wymieniam, + witaminy i kofeina z kfd. Jem jak student :D
Może coś na stawy polecicie, albo o czym pamiętać mam?
Albo jakieś porady do diety?
-
- Rozgrzewający Się
Racja, nie chciałem o tym zapomnieć. Więc mam dwie ulubione trasy, na 10km - 57 min, 5km - 26 minut średnio. Jeżeli chce wyglądać lepiej to słyszałem że najlepiej robić interwaly? Albo czy suplementy są wymagane lub czy można je czym zastąpić typu witaminy, kofeina, omega, kolagen na stawy. Czy są jakieś zakazane potrawy? Lub jakie są największe błędy początkujących, jak wielki wpływ ma technika?
Nie zamierzam być sportowcem, dla mnie bieganie to jak medytacja, ale bez szkody dla organizmu.
Odpowiem na każde pytanie, z góry dzięki
Nie zamierzam być sportowcem, dla mnie bieganie to jak medytacja, ale bez szkody dla organizmu.
Odpowiem na każde pytanie, z góry dzięki

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Jeżeli chcesz lepiej wyglądać to regularnie biegaj, powoli. Jak nie chcesz sobie zrobić krzywdy to interwały zostaw w spokoju one nic Ci dadzą.
Co Ty tak się czepiłeś tych suplementów?
Największy wpływ na zdrowie naszych stawów i nie tylko ma poprawna technika, rozciąganie po treningu i czasami jakieś inne ćwiczenia ogólnorozwojowe.
Największe błędy początkujących to za dużo, za szybko, brak rozciągania.
Co do diety to poczytaj.Przede wszystkim trzeba kontrolować co się je i ile.
Starać się jeść artykuły jak najmniej przetworzone, dużo warzyw i jak najmniej sztucznych składników, ograniczyć słodycze, chipsy itp.
Co Ty tak się czepiłeś tych suplementów?
Największy wpływ na zdrowie naszych stawów i nie tylko ma poprawna technika, rozciąganie po treningu i czasami jakieś inne ćwiczenia ogólnorozwojowe.
Największe błędy początkujących to za dużo, za szybko, brak rozciągania.
Co do diety to poczytaj.Przede wszystkim trzeba kontrolować co się je i ile.
Starać się jeść artykuły jak najmniej przetworzone, dużo warzyw i jak najmniej sztucznych składników, ograniczyć słodycze, chipsy itp.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
pisalem juz gdzies, poczytaj o kolagenie w formie jedzenia.jemhrumki pisze: Może coś na stawy polecicie, albo o czym pamiętać mam?
Wegetariańskiej wersji nie znam.
Witaminy ci nie sa potrzebne. Bo po co? Co ci one dadza? Lekarz ci tak powiedzial?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Rozgrzewający Się
SŁYSZAŁEM, że podczas długich biegów nie będę miał mięśni które widać; gdybym trochę lepiej wyglądał skoro i tak biegam to byłoby super
Co do suplementów: dobrze mi się biega po kofeinie, a słyszałem że witaminy są ważne bo diety nie trzymam żadnej
A jak bardzo jest ważne rozciąganie? Bo ja zrobię kilka przysiadów, przeciągnięć do stóp przed i to wszystko.
Co do suplementów: dobrze mi się biega po kofeinie, a słyszałem że witaminy są ważne bo diety nie trzymam żadnej
A jak bardzo jest ważne rozciąganie? Bo ja zrobię kilka przysiadów, przeciągnięć do stóp przed i to wszystko.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak chcesz miec superwidoczne mięśnie idź na siłownie.
Jak nie trzymasz diety żadnej to żadnych mięśni nie zobaczysz..
Przysiady to nie jest rozciąganie. Rozciąganie jest podstawową jednostką treningu biegowego. Bez rozciągania tylko czekaj na kontuzje.
I tak na koniec jak chcesz coś osiągnąć to działaj. Biegaj i w miare zdrowo się odżywiaj.
A Ty się uparłeś tych suplementów... Chcesz to bierz ale bez nich też sie obejdzie.
Jak nie trzymasz diety żadnej to żadnych mięśni nie zobaczysz..
Przysiady to nie jest rozciąganie. Rozciąganie jest podstawową jednostką treningu biegowego. Bez rozciągania tylko czekaj na kontuzje.
I tak na koniec jak chcesz coś osiągnąć to działaj. Biegaj i w miare zdrowo się odżywiaj.
A Ty się uparłeś tych suplementów... Chcesz to bierz ale bez nich też sie obejdzie.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja myślałem, że podstawową jednostką w treningu biegowym jest... bieganie.krzys1001 pisze: Rozciąganie jest podstawową jednostką treningu biegowego. Bez rozciągania tylko czekaj na kontuzje.

Złam 40min na 10km - 16 tygodniowy plan rozciągania

-
- Zaprawiony W Bojach
Czepiasz się szczegółówSkoor pisze:A ja myślałem, że podstawową jednostką w treningu biegowym jest... bieganie.krzys1001 pisze: Rozciąganie jest podstawową jednostką treningu biegowego. Bez rozciągania tylko czekaj na kontuzje.a tu okazuje się, że powinienem się tylko rozciągać

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
Tak, brakuje jeszcze jednego...zamiast sluchac audiobooków spróbuj poczytać...na przyklad na tym forum/portalu trochę o bieganiu (bo z tego nie robą audiobookow).
P.S. Nie trzeba wymieniać butów po pół roku...
--
Axe
P.S. Nie trzeba wymieniać butów po pół roku...
--
Axe
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
No to (bez obrazy) chyba słabe były, bo po 2 latach nie zadał być żadnego z pytań, tudzież nie robił tego, co napisałeś, że robisz. Ale powodzenia! :)
--
Axe
--
Axe
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wykazuje tylko bledy logiczne w wypowiedzikrzys1001 pisze:Czepiasz się szczegółówSkoor pisze:A ja myślałem, że podstawową jednostką w treningu biegowym jest... bieganie.krzys1001 pisze: Rozciąganie jest podstawową jednostką treningu biegowego. Bez rozciągania tylko czekaj na kontuzje.a tu okazuje się, że powinienem się tylko rozciągać

- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
matkobosko
boje sie młodzieży
jak mozna uczyć się z blogów?

jak mozna uczyć się z blogów?