Skinny fat - pytanie.
- biegacz_27
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pytanie do doświadczonych biegaczy lub osób w temacie. Biegam już od dłuższego czasu, jednakże ostatnie 4 miesiące trenuje bardzo wytrwale po 10 km dziennie 5 do 6 razy w tygodniu - oczywiście chudnę - 8 kg w miesiąc - trzymam dietę - zero cukrów słodyczy tylko owoce warzywa zdrowa dieta - 5 małych posiłków dziennie - nic smażonego itd itd - to wiemy ...
Problem jest innej natury mam około 192 cm wzrostu jestem wysoki, moim celem było schudniecie bo kiedyś ważyłem ponad 100kg teraz jest to 77kg (planuje zejść do 70) - problem w tym że chudnę jakby to powiedzieć do okoła ciała - zostaje tzw efekt skinny fat !
Czy samym bieganiem pozbędę się resztek tłuszczu na brzuchu piersiach czy pupie? w rzeczach wyglądam bardzo dobrze bo jestem wysoki bardzo smukły natomiast po rozebraniu są miejsca gdzie jeszcze ten tłuszczyk lata - nie nie mowie tutaj o duzym brzuchu tylko np srodek brzucha, klatka piersiowa wygląda tez dobrze (zero tłuszczu itd) natomiast przy pochyleniu z piersi robią się małe stożki - jak stoję w pozycji wyprostowanej jest ok choć mogło by być lepiej. Tak samo pośladki - przy lekkim podskoku widać resztki tłuszczu na nich nagromadzonych - w sensie latają.
Proszę o jakas poradę jak wymodelować ciało ? Pozbyć się resztek tego tłuszczyku... czy samo bieganie starczy np jeszcze przez 2/3 miesiące ?
Dzięki
Problem jest innej natury mam około 192 cm wzrostu jestem wysoki, moim celem było schudniecie bo kiedyś ważyłem ponad 100kg teraz jest to 77kg (planuje zejść do 70) - problem w tym że chudnę jakby to powiedzieć do okoła ciała - zostaje tzw efekt skinny fat !
Czy samym bieganiem pozbędę się resztek tłuszczu na brzuchu piersiach czy pupie? w rzeczach wyglądam bardzo dobrze bo jestem wysoki bardzo smukły natomiast po rozebraniu są miejsca gdzie jeszcze ten tłuszczyk lata - nie nie mowie tutaj o duzym brzuchu tylko np srodek brzucha, klatka piersiowa wygląda tez dobrze (zero tłuszczu itd) natomiast przy pochyleniu z piersi robią się małe stożki - jak stoję w pozycji wyprostowanej jest ok choć mogło by być lepiej. Tak samo pośladki - przy lekkim podskoku widać resztki tłuszczu na nich nagromadzonych - w sensie latają.
Proszę o jakas poradę jak wymodelować ciało ? Pozbyć się resztek tego tłuszczyku... czy samo bieganie starczy np jeszcze przez 2/3 miesiące ?
Dzięki
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2015, 20:03 przez biegacz_27, łącznie zmieniany 2 razy.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
to jakiś żart??
- biegacz_27
- Wyga
Nie czemu ?katekate pisze:to jakiś żart??
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Rozumiem, ze chcesz wygladac jak ktos po obozie koncentracyjnym. Zero miesni i zero tluszczu.
Polecam obciecie porcji zywieniowych do 1/5 i powinno sie udac.
Edit
No dobra... tak serio to twoim problemem jest brak miesni. Idz na silke i cwicz. Samym bieganiem nic nie zdzialasz w tym kierunku.
Edit
No dobra... tak serio to twoim problemem jest brak miesni. Idz na silke i cwicz. Samym bieganiem nic nie zdzialasz w tym kierunku.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2015, 20:15 przez Skoor, łącznie zmieniany 1 raz.
- biegacz_27
- Wyga
Hmm, jaki obóz , wyglądam dobrze, jestem tez dobrze zbudowany poprostu chce się pozbyć resztek tłuszczu i tyle, bo mialem kiedys problemy z nadwaga i juz ...Skoor pisze:Rozumiem, ze chcesz wygladac jak ktos po obozie koncentracyjnym. Zero miesni i zero tluszczu.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Przeczytaj edyte mojego pista wyzej.
- biegacz_27
- Wyga
tak tylko ja nie chce rozbudowywac miesni bo juz jestem dobrze zbudowany nie chce zwiekszac objetosci np ud itd a wiem ze cwiczenie sie z tym wiaząSkoor pisze:Przeczytaj edyte mojego pista wyzej.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
To cwicz cycki i tylek
Skinny fat to o ile sie nie myle brak miesni i mala ilosc trluszczu i tluszcz wisi razem ze skora. Zeby nie wisial cos musi go "podeprzec" tym czyms sa miesnie.
Skinny fat to o ile sie nie myle brak miesni i mala ilosc trluszczu i tluszcz wisi razem ze skora. Zeby nie wisial cos musi go "podeprzec" tym czyms sa miesnie.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
kalistenika....
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
O, tak to beda dobre cwiczenia. Pelno tego na necie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
To skup sie na samej sile maksymalnej system 5x5 6x5 7x5 8x3biegacz_27 pisze:tak tylko ja nie chce rozbudowywac miesni bo juz jestem dobrze zbudowany nie chce zwiekszac objetosci np ud itd a wiem ze cwiczenie sie z tym wiaząSkoor pisze:Przeczytaj edyte mojego pista wyzej.
Badz na samej wytrzymałości mięśniowej i przekraczaj 15powt. w serii.
I bys musial mniej jesc.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
Chłopie...przy wzroście 192cm i wadze 70kg będziesz miał BMI poniżej 19...a poniżej 18,5 to już niedowaga...nie przesadzasz przypadkiem?
--
Axe
--
Axe
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095
-
- Zaprawiony W Bojach
biegacz_27 pisze:tak tylko ja nie chce rozbudowywac miesni bo juz jestem dobrze zbudowany nie chce zwiekszac objetosci np ud itd a wiem ze cwiczenie sie z tym wiaząSkoor pisze:Przeczytaj edyte mojego pista wyzej.
"dobrze zbudowany" to Twoja, a więc subiektywna ocena.
moim zdaniem skoor dobrze podpowiedział z siłownią, a Twój opór bierze się ze stereotypu , że z siłowni biorą się same karki.
Uwierz chłopie, że można na siłowni sobie bardzo pomóc nie zwiększając masy mięśniowej znacznie, ale bardzo zwiększając siłę, wytrzymałość oraz moc mięśniową a to w bieganiu tylko pomaga.
Więc idź na tę siłkę
Ponadto , nie wiem jak biegasz te 5-6x10k , ale jeśli to jest 5-6 x 10k tym samym tempem, to koniecznie musisz zmienić ten trening.
-
- Rozgrzewający Się
Moje pytanie: Czemu? Czy taki program jest nieodpowiedni?Ponadto , nie wiem jak biegasz te 5-6x10k , ale jeśli to jest 5-6 x 10k tym samym tempem, to koniecznie musisz zmienić ten trening.
-
- Zaprawiony W Bojach
tak, jest nieodpowiedni z punktu widzenia osiągania coraz lepszych rezultatów a także motywacji do biegania - nawet anielska cierpliwość się wyczerpie przy takim treningu, inaczej mówiąc: któregoś pięknego dnia wstaniesz i pomyślisz: "qwa, znowu to samo... ble..."