chce zacząć Â uprawiać bieganie swobodne(skakanie po dachach
- kolaklapd
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam wszystkich użytkowników serwisu i jednocześnie zwracam sie z prożbą aby ktoś mi podał strony,namiary co kolwiek co jest związane z bieganiem swobodnym(skakanie po dachach budynków,rozmaite pady,fikołki.skoki podczas biegu) ............prosze o pomoc w tej sprawie bo jest to dla mnie naprawdę ważne .....................pozdro 4 all
mam zamiar z kolegą zacząć uprawiać bieganie swobodne w L-wo i chce sie czegoś dowiedzieć o trikach jakie sie wykonuje więc prosze pomużcie mi.
- Maniek G
- Stary Wyga
Szkoła cyrkowa w Julinku niestety nie istnieje, ale jest inna tu masz link http://www.cyrk.karkonosze.jga.pl/
NO I NAPISZ TESTAMENT
NO I NAPISZ TESTAMENT
Anima Sana In Corpore Sano
-
- Dyskutant
Maniek G - ty to brutal jesteś...
A dokumentu na Discovery o ludziach potrafiących przebiec cały Londyn po dachach budynków nie oglądałeś? Ha! Bieganie swobodne to nowy i całkiem fajny sport, podejrzewam, że za jakiś czas stanie się równie popularny, co jeżdżenie na desce, rolkach, czy BMX-ie. Trochę wspinaczki, trochę cyrku, ale przede wszystkim bieg (z przeszkodami) w terenie zabudowanym. Należy być wygimnastykowanym i mieć świetną koordynację ruchową - nieźle się to ogląda. Sport ten podobno robi furorę w Anglii i we Francji, u nas jeszcze nieznany - raczej trudno ci będzie znaleźć namiary w polskim internecie, kolaklapd.
Powodzenia, w każdym razie!
A dokumentu na Discovery o ludziach potrafiących przebiec cały Londyn po dachach budynków nie oglądałeś? Ha! Bieganie swobodne to nowy i całkiem fajny sport, podejrzewam, że za jakiś czas stanie się równie popularny, co jeżdżenie na desce, rolkach, czy BMX-ie. Trochę wspinaczki, trochę cyrku, ale przede wszystkim bieg (z przeszkodami) w terenie zabudowanym. Należy być wygimnastykowanym i mieć świetną koordynację ruchową - nieźle się to ogląda. Sport ten podobno robi furorę w Anglii i we Francji, u nas jeszcze nieznany - raczej trudno ci będzie znaleźć namiary w polskim internecie, kolaklapd.
Powodzenia, w każdym razie!
irmig.wordpress.com
- gregoz68
- Zaprawiony W Bojach
Fajny sport. W czasach studenckich uprawiałem go cyklicznie (po zaliczanych egzaminach) wracając z akademików do domu. Dodam, że uprawiałem go tylko w nocy
gregoz
-
- Wyga
Jak mas ztakie ciągnioty to zapis zsie do Straży POżarnych wkażdym wikeszym mieście są oddziały ratownictwo wysokościowego połączych pożyteczne i przyjmenym
kolarstwo to krew, pot i łzy...........................nieraz zwycieństwa
- Victorii
- Rozgrzewający Się
Cześć!!! Ja wczoraj oglądałam w TV program o tym fascynującym sporcie . Bardzo mi się spodobał i też bym chciała "latać" - bo tak to można nazwać . Tylko jest jeden problem: ja nie wiem gdzie można takie coś trenować. Ale jestem pod wrażeniem, że nie tylko ja się tym interesuję !!!
- luskan
- Wyga
Ja bym poczekał aż przyjdzie odwilż. Jak dotąd widziałem tylko skakanie po dachach w wykonaniu spidermana, no i może Hulka, będę musiał to zobaczyć na jakiejś powtórce na discovery.
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Ten film, program miał jakis tytuł? Może cos naprowadzającego, bo pewnie jest czas. Na tym programie powtórki są dość rzadkie, tzn. trzeba długo czekać.
- Victorii
- Rozgrzewający Się
Ten program był na Discovery (CHANNEL), a tytuł, to porostu: "Bieganie swobodne" - czy coś w tym rodzaju. Pokazywali 3 facetów, którzy ćwiczą od dziecka i są naprawdę świetni. Ostatnio program ten leciał ok 2,5 miesięca temu, wiec za niedługo może jeszcze raz go pokażą.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Victorii daj prosze cynk na forum jak będzie leciała powtórka. Nie mam Discovery Channel - ale sąsiad ma
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- jetchan
- Wyga
"Skakanie po Londynie" ten sport jest jednym z prostszych do uprawiania ,tzn nie ,że rzeczy które się w nim robi są proste,broń Boże,ale to,że nie trzeba żadnych grup,bo takowych mało istnieje.Są w większych miastach zgrupowania "parkour",radze poszukac na forach temu poświęconych.Dla chętnych uprawiania tego sportu proponuje jak ktoś wyżej powiedział poczekać na odwilż i zacząć tak: biegacie już zapewne b. dobrze,a to jest w tym podstawą.Parkour polega na tym,że biegnie się po prostu i nie zważa na żadne przeszkody na drodze,czyli nie tak,że stoi ławka a my jak zwykle ją obiegamy:w parkour ją przeskakujemy,podpierając się ręką,z obrotem w powietrzu czy rozłożeniem nóg-to już zależy od naszej wyobraźni i możliwości.Na początek polecałbym wam przebiec się po parku gdzie jest dużo ławek ,barierek itd,czy opuszczonych działkach itd,coś na co można wskoczyć pobiec dalej,przeskoczyć itd.
Don't Try To Be Like Jackie,There's Only One Jackie Chan.
- jetchan
- Wyga
hehe a kto powiedział ,że od razu po dachach.Przyjęło się ,że parkour to od razu skakanie po wieżowcach czy budynkach jak najwyższych a przecież nie o to chodzi.Jest przecież tyle rzeczy po których można skakać;barierki po których grindują skejty,rózne murki,każde miasto ma takie obiekty.pzdr
Don't Try To Be Like Jackie,There's Only One Jackie Chan.
- Victorii
- Rozgrzewający Się
Jeśli sama zauważe, że leci, to obiecuję, że dam znać na forum !!! Ten program jednak nie miał takiego tytułu (jaki podałam), ale jak się dowiem pełnej nazwy to ją napisze.